Начало ВЕСТИ Шефът на МВР посочи най-вероятната причина за кошмара на „Тракия“, прокрадна се...

Шефът на МВР посочи най-вероятната причина за кошмара на „Тракия“, прокрадна се лъч надежда за блокираните шофьори

414
Сподели

На място работи пожарна, гражданска защита пътна полиция, жандармерия. Проблем има с колите, които са в района на катастрофите, тъй като трудно се отклоняват. До момента знаем за 5 лица в болница, няма данни за загинал, но продължава работа и пострадалите могат да нараснат. Около 40 превозни средства участват в катастрофите“. Това заяви шефът на МВР Младен Маринов по повод трите зверски катастрофи на АМ „Тракия“ в ефира на bTV.По-рано станаха три изключително тежки катастрофи на магистрала „Тракия“.

Движението и в двете посоки по аутобана е абсолютно блокирано. В района има и гъста мълга. Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно. В района има и избухнал пожар.

По думите му най-вероятната причина за инцидентите е замъгляването. „Колегите дават информация и за пушек от близкото сметище“, уточни той и отказа да коментира кога движението ще бъде възстановено. „Процесуално-следствените действия продължават дълго време, ще се опитаме да бъдем максимално бързи“, каза Маринов.

В същото време репортерка на bTV заяви, че се знае за 7 тежко пострадали. По думите ѝ колите в посока Бургас-София не се движат от час, но тези, които са в посока София – Бургас са започнали да преминават покрай катастрофите.