Начало ЗДРАВЕ Правилото за 3-те минути: Най-голямата грешка, която правим след баня

Правилото за 3-те минути: Най-голямата грешка, която правим след баня

425
Сподели

Правилната  грижа за кожата е изключително важна. Редовното почистване и хидратиране са само някои от начините, по който би трябвало да се грижите. Но ако имате други проблеми с кожата, ежедневните ритуали могат да унищожат Вашата кожа, без да сте наясно с тяхното влияние. Взимането на душ има голямо влияние върху кожата, започвайки от времето, което прекарвате под душа чак до начина, по който миете тялото.

Затова е от голямо значение да намерите правилната рутина, която съответства на Вашата кожа.

Знаете ли, че това, което правите на кожата след баня е също толкова важно, може би по-важно, отколкото самото къпане? Единствената грешка, която по-голямата част от жените правят след баня е прекомерното чакане да нанесат овлажняващ крем или пък изобщо не го втриват. Всъщност, след баня порите се разширяват поради парата и топлината в банята.

„Изключително важно е, тази вода да запазите в тялото, с нанасяне на овлажняващ крем в рамките на 3 минути след излизането от банята“, казва дерматолога Синтия Байли.

Чакането по-дълго от 3 минути, за да нанесете овлажняващ крем след баня ще доведе до загуба на влажността на кожата. Ето защо, винаги дръжте шишенце с овлажняващ крем във вашата баня и нанесете в рамките на една минута след къпане, за да имате здрава и хидратирана кожа.

 

Източник: За жената