Начало ВЕСТИ Синята и зелена зона стават целодневни в събота. Ето откога и кои...

Синята и зелена зона стават целодневни в събота. Ето откога и кои нови квартали ще влезнат в зелената зона

397
Сподели

Целодневна синя и зелена зона в събота предвижда нова наредба на Столична община, която бе одобрена от транспортната комисия в Столичния общински съвет (СОС). Предвижда се и разширяване на зелена зона в кварталите „Средец“ в участъка между бул. „Цариградско шосе“, „Евлогий и Христо Георгиеви“, „Михай Еминеску“ и улиците „Мизия“ и „Хан Омуртаг“. В Лозенец зоната ще бъде разширена в участъка между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Драган Цанков“, „Джеймс Баучер“ и „Черни връх“. Промените ще влязат в сила от 1 октомври.

Броят на новите паркоместа е 4854, а включването им в зоните ще струва 2 538 077 лв. еднократно. Средствата са предвидени за 200 броя скоби, 12 коли за екипите, които да ги поставят, колчета, както и за маркировка на терени за паркиране, пише offnews.bg.

Зам.-председателят на транспортната комисия Калоян Паргов от БСП призова общинарите да не мислят само за приходи и пари, а за влагането им в паркинги и поддържане на улиците, както и за цялостна стратегия за развитие на градския транспорт./За жената