Начало ВЕСТИ 13-годишно момче се готви за смъртта на майка си-Четири години по-късно, тя...

13-годишно момче се готви за смъртта на майка си-Четири години по-късно, тя не можа да сдържи сълзите си!

458
Сподели

Хулиан Риос Канту беше само на 13 години, когато премина през най-лошия момент в живота си: майка му е била  диагностицирана с рак на гърдата , и лекарите не давали някакъв шанс за възстановяване. Момчето трябваше да се подготвим за това, че скоро майка му няма да я има.

Цялата трагедия на ситуацията е фактът, че ако майката на Хулиан е отишла навреме на лекар, тя щеше много по-рано да разбере ужасната диагноза и лечението може да бъде ограничено само с химиотерапия. Но болестта е напреднала и лекарите трябвало да ампутират гърдите на жената.

Най-малко това щяло да помогне да спаси живота си.

Когато животът на майката вече е вън от опасност, Хулиан знаеше, че трябва да направя нещо, за да изрази своята благодарност за спасяването на най-скъпия му човек. Той е решен да създаде нещо, което ще помогне за диагностициране на тази ужасна болест възможно най-рано и по този начин да увеличи шансовете за възстановяване на много жени.

Така че Хулиан е настроен за работа: той проучил всички аспекти на рака на гърдата, включително методите за диагностициране и какви са шансовете за възстановяване. На 17-годишна възраст, той основава собствена компания, наречена  Хигия технологии“ . Неговата цел е да се разработи прост начин за жените по света за диагностициране на рак на гърдата възможно най-рано.

Неговата компания е направила няколко технологични пробиви, последният от които е сутиен с повече от 200 сензори, вградени в него. Тези сензори следят и анализират огромни обеми от данни, за да се определят промените в женските гърди. Тези данни могат да се предават на лекарите, така че те може да следят състоянието на пациента. Хулиан е изключително горд от своето изобретение.

Принципът на устройството е прост, но много умен: Туморът в гърдите увеличава кръвообращението в тъканите, което от своя страна води до значително повишаване на температурата.

Сутиенът следи температурата, предава данните и предпазва жената, която носи сутиена, ако има някакви значителни промени. Носенето на сутиен 60 до 90 минути на седмица осигурява достатъчно данни, които да водят точна документация за здравето на женските гърди. Предимството на този метод се състои в това, че температурата винаги се взема на същото място и дава много точни резултати.

Хулиан е получил награди от президента на Мексико за постиженията си. Сутиенът все още е на тестване , но се надяваме, че след внимателно изследване той ще бъде на разположение на масите. Младяти мъж и неговият екип са уверени, че неговото изобретение ще бъде успех.

Той е само на 18 години и той вече е изобретател и предприемач, чиято усърдна работа може да спаси живота на милиони жени.

Източник: За жената