Начало ЗДРАВЕ Пробуждена на лениви черва с рецепта-Майчин лист, сини сливи, стафиди се смесват

Пробуждена на лениви черва с рецепта-Майчин лист, сини сливи, стафиди се смесват

469

Рецептата „събуждаща“ ленивите черва.

Именно тези два плода са ви необходими и за приготвянето на домашния лек за лениви черва.

За цялата рецепта са ви необходими половин чаена чашка изсушени листа от сена, 450 грама сушени сини сливи, и същите количества стафиди и сушен плод от смокиня. Нужни са ви още една кафена чашка кафява захар, половин чаена чашка пресен сок от лимон и две чаши и половина предварително сгорещена на котлона вода.

Първо запарете сената с приготвената вода за около пет минутки и след това отстранете всички листенца на билката и пресипете течността в по-голяма тенджерка.

Прибавете всички сушени плодове и сложете на слаб огън. След като заври сместа, подръжте пет минути на котлона и след това я отстранете от там. Прибавете към нея захарта и сока от лимон. Разбъркайте хубаво и оставете да се охлади, след което изсипете в блендер. Разбийте хубаво сместа до получаването на еднородна смес. Така получената паста е вашия готов лек за лениви черва. Прехвърлете я в стъклен съд с плътен похлупак и може да я съхранявате в хладилник до две седмици.

От пастата се взима по една, до две супени лъжици дневно, по време на хранене. Ако нейната гъстота не ви е приятна, може да я разтваряте в чаша топла вода и да я приемате като питие. Хубаво е, лечението да продължи около месец, за да имате дълготраен резултат. Ако се наложи, може да повторите лечението след двуседмична почивка, като приемате само по една лъжичка от този ефикасен цяр, но през ден.

Хубавото при този лек за лениви черва е, че няма никакъв страничен ефект, а освен това спомага за прочистването на стомаха и дебелите черва. Тя притежава и силно детоксикиращ ефект и затова може да я прилагате и като „чистач” срещу вредните натрупвания.

 

Източник: За жената