Начало ЗДРАВЕ Откакто си я правя сама и си почиствам лицето с нея пъпка...

Откакто си я правя сама и си почиствам лицето с нея пъпка не ми е излязла, а кожата ми стана мекичка като бебешко дупе

418
Сподели

Някои читатели за първи път чуват термина мицеларна вода , други я познават, тъй като си я купуват и я ползват. Но вие сами лесно и бързо бихте могли да си приготвите у дома

С помощта на мицеларна вода почиствате лицето от грима.

Тя не съдържа алкохол, не дразни кожата и е приятна на аромат.

Мицеларната вода е стандартен продукт, който е подходящ за всеки вид кожа, включително и за бебешка.

Благодарение на мицелите, които дават и името на мицеларната вода, всички нечистотии се абсорбират не само от повърхността на кожата, но и в дълбочина.

По принцип най-известната мицеларна вода е създадена от френски лаборатории, но вие вкъщи сами бихте могли да си приготвите полезна мицеларна вода.

 

Домашна мицеларна вода

90 мл розова вода

3 мл сулфатирано рициново масло

20 капки витамин Е

5 мл масло от шипки

 

Приготвяне:

Всички съставки наливате в шишенце с вместимост поне 150 мл. Рициновото масло действа обединяващо на всички съставки и така се получава еднородна смес. Вашата мицеларна вода ще придобие жълтеникав цвят, но това е нормално, писаха в jenskisvqt.com.

 

Забележка:

Преди употреба е необходимо да разклатите много добре шишенцето с домашна мицеларна вода. Винаги можете да го носите с вас в дамската чанта.

С негова помощ най-лесно се свалят спирала, сенки и фон дьо тен, дори и водоустойчив грим.

Може и червило, но е по-добре него да го изчистите със салфетка.

Дори и да не използвате грим или прекалено много грим, пак е необходимо да използвате мицеларната вода, тъй като по кожата налепват прах и други микроби. Те запушват порите на кожата, но също така причиняват екземи, пъпки, дори акне.

Тези нечистотии не могат да бъдат изчистени само с вода, а не винаги можете да измиете лицето си с подходящ сапун или гел.

 

Източник: За жената