Начало КЛЮКАРНИК Стоичков ще става дядо за втори път! Честито!

Стоичков ще става дядо за втори път! Честито!

418

В семейството на Христо Стоичков скоро отново ще се чуе бебешки плач. Носителят на „Златната топка“ за 1994 г. е в очакване на второто си внуче.

По-малката дъщеря на Камата е бременна от съпруга си – хърватина Лука , с когото се венчаха миналия август с пищно тържество в Етрополския манастир.

Христина пазела радостната новина в тайна, защото се притеснявала от лоши очи и уроки и единствено нейното семейство и родителите на мъжа й знаели за бременността. Двамата с Лука са заедно от четири години, но след сключването на брака си взели решение, че вече им е време да увеличат фамилията с още един член.

Полът на бебето отдавна бил ясен, а по всяка вероятност наследничката на легендата на „Барселона” щяла да кръсти новороденото на татко си, към когото е силно привързана. Христина се чувствала спокойна, а съвети за бъдещото майчинство получавала най-вече от сестра си Мика , която роди момиченце през септември миналата година.

И двете дъщери на Стоичков живеят в Маями, а първородната внучка на Камата непрекъснато гостувала в дома на леля си. Наскоро Христина и мъжът й публикуваха в социалните мрежи мил фотос, на който позират с малката Миа, а семейните им приятели коментираха, че родителството страшно им подхожда. Хърватинът от своя страна отговори: „Остава още малко“, с което потвърди предстоящото щастливо събитие.

Връзката на Христина и Лука започва, след като щерката на Стоичков се дипломира в престижния американски университет „Бъркли“. Запознава ги тяхна обща приятелка от България. Тогава хърватинът все още е действащ тенисист, а днес работи като мениджър в организация. През 2009 г. достига 620-о място в световната тенис ранглиста, но няма победи от значими турнири. По време на спортната си кариера хърватският здравеняк печели близо 50 000 лева, но днес препитанието му е свързано с бизнеса. Самият Стоичков харесвал повече Лука от другия си зет Айкут, който e помак по произход. Постоянно го хвалел и бил с изключително мнение за него. „Никога не съм се месил в избора на дъщерите ми, що се отнася до приятелите им. Хората говорят само глупости и от години искат да ни видят на дъното, но ние си оставаме щастливо семейство“, казва радостен и горделив бъдещият дядо Христо Стоичков.