Начало КЛЮКАРНИК Ако сте безработни, изпробвайте тези 4 ритуала: Хората се кълнат, че се...

Ако сте безработни, изпробвайте тези 4 ритуала: Хората се кълнат, че се увеличават шансовете да намерите работа!

465

Докато експерти спорят дали суеверието и някои ритуали имат смисъл при търсене на работа, безработните хора, които носят амулети твърдят, че така по-лесно стигат до отлични оферти за заетост.
Едно изследване на университета в Кьолн е доказало, че хората, които със себе си носели амулети, вдигали нивото на увереност при разговор за работа.

Как да си изберете амулет?
Около 50 на сто от американците са суеверни и склонни към убеждението, че амулета може да бъде по-ефективен начин, отколкото традиционните инструменти за търсене на работа.Как хората избират амулети?
Търсещите работа си избират амулети по старомоден дизайн, мистично минало или стечение на обстоятелства. Въпреки това, хората често започват да вярват в тях, само ако има доказателство, че има своите магически способности.

Неконвенционални ритуали при търсене на работа
Наред с обичайните начини за търсене на работно място, има и по-малко конвенционални ритуали. Може би ще ви се струва невероятно, но тези ритуали наистина са помогнали на хората.

Ето някои от тях:

Сън с чаша вода под леглото преди разговор за работа – Изследователите свързват този феномен със силата на водата. Някои от тях вярват, че водата е пълна с положителна енергия и може да им донесе голям успех.

Носене на „печеливша комбинация“ – Някои хора вярват, че носенето на определена модна комбинация може да ви води към пътя на успеха, но и обратното. Това се отнася и до енергията на човека, който носи комбинацията. Или иначе казано, някои от нас просто си имат дрехи, с които им върви.

Мълчание – Много хора, които търсят работа, крият потенциален успех от другите, докато не бъде сигурно. Това изглежда като най-уместното суеверие.

Положително мислене – Основният „виновник“ за успех при хората е самочувствието. Човек, който иска да бъде нает и е пълен със самочувствие има 35 процента по-големи шансове да получи работата, отколкото личностите, които разчитат на съдбата или на обстоятелствата.

Източник: Zajenata.bg