Начало ВКУСНО Бързи, лесни и без яйца, е как да не ги направя за...

Бързи, лесни и без яйца, е как да не ги направя за закуска като знам как ще грейнат усмивките на всички вкъщи

917
Сподели

Независимо от липсата на яйца, тези вкусни курабийки не отстъпват по нищо на класическите. Още повече, че децата, а и не само те, очакват с нетърпение момента на изваждането им от печката, за да могат да си похапнат на воля от тези изкусителни лакомства.

Освен това сладките курабийки без яйца са леки и с такъв ефирен вкус! Напълно подходящи за закуска в периода на летните горещини. Най-бързите сладки курабийки без яйца

 

Необходими продукти:

• маргарин – 250 грама

• заквасена сметана – 300 грама

• брашно – 2,5-3 чаши

• бакпулвер – 1/2 пакетче

Начин на приготвяне:

1. Маргаринът се оставя да омекне на стайна температура, смесва се със заквасената сметана и брашното, добавя се и бакпулвера. Възможно е тестото да се нуждае от повече или по-малко брашно. То трябва да стане меко и да не залепва по ръцете ви.

2. Поставя се готовото тесто в хладилника за половин час.

3. След това тестото се разточва на тънка кора, с помощта на чаша се изрязват кръгчета, топват се в захар и се подреждат в тавичка за печене, предварително застлана с пергаментова хартия. 4. Пекат се докато леко се зачервят, при температура 180-200° С.

Получават се многослойни сладки курабийки. Ако не искате захар, докато са още топли, ги оваляйте в пудра захар или захар на кристали, а по желание може и в счукани на ситно орехи. Можете да ги топите и в сусам, маково семе, дори и във всичко заедно. Тези курабийки са истинска възможност за творческа изява.

 

Източник: За жената