Начало ЗДРАВЕ Взех утайката от кафе и си намазах косата, ефектът беше поразителен, а...

Взех утайката от кафе и си намазах косата, ефектът беше поразителен, а ако знаете за още колко неща може да я използвате ще се шашнете

496

Независимо от това как си правите кафето, вие винаги имате утайка от него. Преди да се е появил инстинкта ви да я изхвърлите, разгледайте възможността да я съхраните.

Ако знаете за колко неща може да я използвате ще останете изумени.

Оказва се, че утайката от кафе може да бъде много полезна, когато се използва правилно. Опитайте някои от тези фантастични идеи за вас и вашия дом!

 

Използвайте утайката от кафе като тор.

Тя е много добър заместител на тор и ще ви помогне да подобрите отводняването и задържането на вода в почвата. Освен това е известно, че привлича червеи, които правят почвата по-рохкава.

 

Срещу вредители.

Утайката ще спира котките и охлювите да влизат във вашата градина и двор. Изсипете малко около къщата, за да спрете тези нежелани вредители.

 

Морковите обичат кафе.

Ако смесите утайката със семена от моркови, вие ще видите как ще подобрите тяхното качество и размер.

 

Компост

Ако не сте готови да използвате утайката като тор, поне направете компост от нея. Това ще добави азот в почвата и ще я подобри.

 

Миризма в хладилника

Премахва лошата миризма в хладилника ви. Изсушете използваното кафе и го поставете в съд на един от рафтовете на хладилника.

 

Воняща мивка

Премахва миризмите, идващи от каналите. Почистете всичко и след това  използвате утайката  като естествен дезодорант. Следвайте този съвет и ще забравите за миризмата!

 

Освежаващ естествен продукт за ръце

Разтрийте ръцете си с утайката като сапун, след това измийте. Това ще ви помогне да премахнете всички нежелани миризми от готвенето, като миризмата на лук и чесън. Също така омекотява ръцете ви!

 

Скриване на драскотини по мебели от тъмно дърво.

Ако имате някакви драскотини по вашите дървени мебели, смляното кафе може да се използва за намаляване видимостта на драскотините.

 

Освежител за въздух

Обичате миризмата на кофеин? Използвайте утайката, за да пресъздадете миризмата му в собствения си дом.

 

Свещ от кафе

Утайката може да се използва като рециклирана свещ, което със сигурност ще подобри аромата във всяка стая.

 

Омекотява кожата

Кафето е богато на антиоксиданти. Това го прави полезен в грижата за кожата. Направете си скраб за тяло.

 

Като боя за косата

Масажът с кафе на главата по време на миене ще направи косата ви гладка и лъскава. Също така, кафето ще оцвети косата. Препоръчва се само за брюнетки и за сиви коси при мъжете.

 

Източник: За жената