Начало КЛЮКАРНИК Лили Иванова отвори душата си пред цяла България!

Лили Иванова отвори душата си пред цяла България!

565

Седя здраво на земята. Не ме интересува дали съм първата, втората или петата дама на музиката. Интересуват ме само моите почитатели и техните аплодисменти. Това е моята корона. Това каза в интервю пред БиТиВи примата на българската естрада Лили Иванова.

„В момента най-близо до мен е моят екип. Всички се страем да направим нещо много хубаво. За мен публиката и музикантите са моята невероятна емоция. Друго може да нямам, но чувство имам. Научила съм се да бъда търпелива. Това е най-доброто ми качество. В хората най-много ме дразни и притеснява нечистоплътността, мръсотията и лъжите. Аз искам да бъда певица на българска музика. Искам да представям българската култура. Не мога да кажа, че съм роден победител. Радвам се, че имам мярка и седя здраво стъпила на земята. В момента сме 2017 година. Не можем да живеем в 60-те или 70-те години. Нещата се случват светкавично и в България, и в света“, категорична беше Лили Иванова.

Тя допълни, че не гледа старите си песни, не стои в дома си, за да слуша изпълненията си и не се главозамайва: „Ох, колко съм велика. Имам мярка във всяко едно отношение. Винаги съм била критична към себе си. Хора са се опитвали да се качат на раменете ми и да станат по-високи от мен. Някои хора нямат свой собствен живот и се опитват да ми бъркат в душата с мръсна пръчка. Това си е техен проблем. Те нямат свой собствен характер и се опитват да живят на мой гръб.

Наслушала съм се на ласкателства. Оказва се, че съм ужасен характер, защото не търпя фалш. За мен явно професията ми се оказва по-важна от любовта. Най-важните хора за мен са моите родители и моята учителка от детските години. От тях получих най-ценните съвети – да не лъжа, да не крада, да не бъда алчна, разкри певицата. Трябва да се спре да се спекулира с името България. Трябва да се направи нещо за България и за българския народ. Той да заживее по-добре. Ясно е, че живеем в България и искам политиците наистина да направят нещо за народа ми. Не искам да уча никого на нищо. Всичко се получава с работа. Нека хората, които останат след мен, да ме оценят. Те ще преценят каква съм била. Аз може да се мисля за велика, но това не носи на никого нищо, най-малко на мен, завърши Лили Иванова.

На въпрос кой е бил най-важният човек в живота на примата, тя без колебание заявява, че това са на първо място нейните родители, на второ място нейната учителка Савка Генова, с която споделяла почти всичко. „Тя живееше с моите емоции, с моите успехи и сега ми липсва, защото ми даваше ценни съвети, от нея много неща съм научила“, допълва емоционално Лили.