Начало ЗА ДОМА Тез хлебарки плъзнаха навсякъде, направо напаст голяма, добре че беше този зеленчук...

Тез хлебарки плъзнаха навсякъде, направо напаст голяма, добре че беше този зеленчук да ме спаси от тях

477
Сподели

Хлебарките са най-отвратителните същества, които населяват дома на хората

Всеки, който е имал от хлебарки в дома си, знае колко трудно би могъл да се отървете от тях. Доста често силни отрови и препарати не действат и те се оказват, че не могат да бъдат изтребени.

Дом без хлебарки е мечтата на много българи.В света на нанотехнологиите, смартфоните и космическите открития, ние, хората, още не може да се преборим с тези отвратителни създания.

те са едни от най-натрапчивите същества, които много български домакинства почти не могат да прогонят от домовете си.

 

Хлебарките са трудни за убиване

А причината до голяма степен е, че ние живеем повече в кооперации, отколкото в еднофамилни къщи. И ни е трудно да попречим на комшиите да „отглеждат“ хлебарки в апартаментите си.

Хлебарките наистина са голям проблем, защото присъстват в много от домакинствата. Освен че са отвратителни на външен вид, тези насекоми са носители и на различни болести.

Веднъж влезли в дома ви, натрапниците трудно биха могли да бъдат изгонени оттам. Малко хора са наясно, че те са едно от най-древните създания на нашата планета.

Те са съществували още от ерата на динозаврите. Нещото, което го умеят най-добре е да се приспособяват отлично, както и да оцеляват, независимо от всякакви препятствия.

 

Но един зеленчук им действа взривоопасно. Това е най-обикновената краставица. Просто е необходимо да нарежете няколко парчета на кръгчета и ги поставяте в четирите краища на стаята или в помещенията, където се съмнявате, че има от вредните гадинки.

Миризмата на този зеленчук не само ще изгони хлебарките, но няма да им позволи и да се размножават.

Друг лесен начин да се отървете от тях е бира . За целта напълнете една чаша наполовина с бира. Намажете от вътрешната й страна вазелин, за да не могат да се изкатерят, след като паднат в чашата.

Трикът действително действа и ефекта също е поразителен. Не е изяснено защо хлебарките харесват тази напитка, но това е факт, проверен от много хора. И тези способи наистина действат, уверяват те.

 

Източник: За жената