Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Принц Мустафа е зле, а Раша Хатун забременява от...

Днес в Кьосем: Принц Мустафа е зле, а Раша Хатун забременява от султана

545
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (11-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Анастасия иска да я заведат при султана, но тъмничарите не я чуват. Джанет прави забележка на момичето и й казва, че господарят е много болен и не му остава много живот.

Сафие Султан дава вълшебна риза, която да пази принца на Халиме.
Дженет преглежда Анастасия.

Момичето моли калфата да говори със Сафие Султан. Джанет казва, че Махпекер вече е сама, защото Сафие е държала на нея само заради Ахмед.

Старата Валиде казва на Халиме да я слуша, защото никога няма да види принца владетел.

Лекарите се грижат за Ахмед. Валиде Султан тъгува като го вижда, че не може да се възстанови. Дервиш уведомява Халиме, че хиените вече надушват кръв и народът е готов да вдигне въстание.

Шахин казва на брат си, че шарката ще покоси всички и тогава ще излязат. Хвали се на Мехмет Гирай, че е пуснал духа от бутилката. Мехмет предупреждава брат си, че няма да получи трона, докато Ахмед е жив.

Хандан упреква Сафие, че се е уговорила с Халиме, как принцът да стане падишах.

Шахин се среща с Фахрие. Той й съобщава, че Мехмет Гирай знае какво е направила. Султанката си мисли, че е съсипала всичко.
Гюлге пребива стражата. Иска да избягат заедно с Анастасия. Тя се противи, че не може да остави султана.
Бащата на Анастасия търси дъщеря си в Истанбул.

Анастасия настоява да види падишаха. Хаджи Ага не я пуска, но Дервиш се появява. Момичето го моли да влезе и да вид господаря. Пашата отменя заповедта за задържане и пуска Нася при Ахмед. Тя е тъжна. Валиде Султан вижда, че гърба на наложницата е в кръв и я пращат в покоите. Хандан казва, че Сафие Султан се радва на болестта на Ахмед и в момента се готви да качи принц Мустафа на трона.

Шахин разпространява слух на пазара, че принц Мехмет и султана са болни от шарка.
Анастасия казва на Сафие, че се е върнала заради султана, защото много го обича. Упреква Сафие, че бързо е отписала внука си. Сафие отговаря, че не може да предаде традициите на династията и заповядва да отведат момичето. Анастасия припада.
Халиме казва на принца, че когато батко му си отиде ще стане султан.

Гюлге се грижи за Анастасия.

Венцианският търговец отива на пазара за роби. Там научава, че дъщеря му може да е станала жена на някой велможа или да е по баровете.

Сафие говори с  Шейх Ал-Ислям. Настоява принц Мустафа да заеме трона, колкото се може по-скоро. Пашите не са съгласни. Сафие казва, че в най-скоро време трябва да се отърват от Халиме.
Халиме предлага всичко на Дервиш срещу гаранция, че принцът ще се възкачи на престола. Предлага на пашата да помогне на Ахмед да умре. Той отказва категорично.

Анастасия не се чувства добре. Събужда Раша, като й казва, че е болна.

Отвеждат принца в покоите на наследника. Халиме се ядосва и двете с Валиде Султан се скарват. Майката открива, че Мустафа е болен от шарка. Вика лечителите, но детето губи съзнание. Лекарите го прибират. Халиме се моли за принца.

Съобщават на принцесата, че принц Мустафа е зле. Тя се разкайва. Сафие също се притеснява, че династията вече е унищожена.
Вестоносец носи писмо на Календер Паша. Шахин пише на бунтовника, че султаните са болни от шарка. Календер казва, че трябва да атакуват столицата, за да заеме престола.

Шахин моли Сафие да му покаже пътя да заеме трона. Султанката му отговаря, че трябва да се молят Ахмед да оздравее. Шахин казва, че Фахрие Султан е заразила господарите с шарка, защото е предпочела любовта.

Анастасия моли Джанет да я заведе при падишаха. Тя отказва, но Раша припада.

Анастасия влиза при Ахмед. Моли го да се събуди. Той й казва, че трябва да излезе, за да не се разболее. Тя отказва. Настоява да се грижи за него. Хандан наблюдава тази сцена. Пита Дуду как Махпекер е влязла при сина й. Калфата казва, че Раша Хатун е заченала от султана.

Сафие вика Фахрие при нея.

Пашите започват да обсъждат, кой трябва да наследи трона.

Шахин се среща с Дервиш. Пашата не иска да го слуша. Обвинява татарина, че е отстранил всичките си сътрудници от двореца. Дервиш иска да разбере кой е предателят.

Сафие пита принцесата, дали тя е виновна за епидемията в двореца. Фахрие си признава и получава шамар. Сафие й се кара. Принцесата отговаря, че е нейна дъщеря и е научила от Сафие всички тези интриги.

Мустафа е болен. Халиме търси знахарка, която да излекува сина й.

Заключват Фахрие в покоите й.

Сафие се среща с Мехмет Гирай. Казва му, че е използвал дъщеря й срещу семейството. Той казва, че чувствата му към султанката са истински. Тогава Сафие го пита дали е готов да извърши всичко в името на любовта си, както е направила любимата му.
Халиме научава случайно, че фаворитката на султана Раша Хатун е бременна. Казва, че за Хандан слънцето отново е изгряло и Сафие е много доволна.

Ахмед се притеснява, че не може да реализира мечтите си, Анастасия без малко да каже, че принц Мустафа е болен. После разказва една притча на султана, с която го кара да мисли позитивно…

Източник: Zajenata.bg