Начало ВЕСТИ Ето кои са най-мръсните плажове по нашето Черноморие и кои са най-...

Ето кои са най-мръсните плажове по нашето Черноморие и кои са най- чистите, определено ще се изненадате!

543

Качеството на водата на плажовете Аспарухово, Галата, Черноморец и Кара дере, е със завишено количество на някои бактерии, показва проверка на Нова тв. Иракли, Северния плаж в Китен, Константин и Елена, Кабакум, Камчия, Шкорпиловци, Бяла, Паша дере също се нареждат сред мръсните плажове по Черноморието.

Най-много завишено количество на бактерии има в Офицерския плаж край Варна.

Районите, в които реките се вливат в морето, също са проблемни.

Такива са районите на Шкорпиловци, Иракли, Ахелой, Приморско, Китен и Резово.

Сред най-проблемните участъци по българското Черноморие в последните години бе морето край плаж „Панорама“ в Златни пясъци. Към днешна дата състоянието на водата е подобрено.

Замърсявания има и на плажовете, където корабите стоят на рейд. Пристанищата също замърсяват водата. Оказва се, че водата на юг е по-чиста от тази на север.

Лошото състояние на водата може да доведе до чревни инфекции. Те започват със сравнително еднакви симптоми – температура, повръщане, диария.

Най-чисто е морето в Слънчев бряг, Сиинеморец, Лозенец и Бургас. Четирите попадат в категория „отлични“. Като „добри“ могат да се категоризират плажовете в Златни пясъци и курорта Св. Константин и Елена.

Проверените плажове край Варна спадат към графата „задоволителни“.

Силистар, Синеморец, Ахтопол, Царево, Поморие, Дюни, Смокиня, Созопол и Бургас, също попадат сред плажовете с чиста вода. На север такива са Шабла, Русалка, Обзор и Свети Влас. 11 плажа в България тази година могат да се похвалят с международния сертификат син флаг. Сред тях са „Оазис“ в Царево, плажовете в Дюни, „Слънчев бряг“, „Слънчев ден“, Созопол, Поморие, „Свети Влас“, „Албена“.

 

Източник: За жената