Начало ЗА ДОМА Пералнята ще бъде развъдник на бактерии, ако не направите това

Пералнята ще бъде развъдник на бактерии, ако не направите това

479
Сподели

Ако не използвате правилно машините за пране, могат да бъдат истински магнит за бактерии и мухъл, предупреждават германските лекари.

След изваждането на изпраните дрехи от пералнята, повечето потребители затварят вратата и контейнера за дозиране на праха за пране, а това е погрешно казват експертите, предава „Икономически лидер“.

Именно в пералните машини винаги остава малко вода, обяснява Клаудия Оберашер и добавя, че е известно, че там, където има влага, се създават добри условия за микробите. Следователно, се препоръчва вратата да бъде оставена отворена, както и съда за дозиране на праха, за да изсъхнат на въздух.

Оберашер добавя и че е желателно от време на време да се извади контейнера за перилен препарат, за да се прегледа канала за водата, който е зад него.

„Веществата, от които се произвежда праха за пране са биоразградими, което ги прави добър източник на храна за бактериите и плесените. Те могат да създадат мазни следи и черни петна „, казва Бернд Глас от германското сдружение за козметични и санитарни продукти (IKW).

 

Източник: За жената