Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Султанът гони Сафие от двореца и подарява накит на...

Днес в Кьосем: Султанът гони Сафие от двореца и подарява накит на Кьосем

618

Вижте какво ще се случи днес (14-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Султанът уволнява пашите от съвета и освобождава Шейх Ал-ислям от длъжност. Падишахът осъжда братята Гирай на доживотен затвор.

Халиме благославя принц Мустафа.

Хандан благодари на Хюдаи.

Кьосем също показва на имама, че талисманът му е спасил живота.

Султанът не иска да приеме Сафие. Тя е притеснена заради Фахрие. Отново иска да омъжи принцесата за Дервиш. Бюлбюл заявява, че султанката не е съгласна на този брак.

Кьосем става мюсюлманка.

Султан Ахмед приема харема си и отива да види брат си. Радва се, че Мустафа е здрав. Малкият принц по детски разказва на падишаха, че са го готвили за трона.

Хаджи Ага се извинява на Кьосем. После разказва на момичето, че Раша е умряла с бебе в корема.

Зюлфикяр се освобождава от плен и прави опит да избяга, но вижда, че водят Раша на друго място. Еничарят бяга, но разбойниците тръгват след него.

Падишахът най-после вика Сафие Султан. Фахрие категорично отказва да приеме Дервиш за свой съпруг, но старата Валиде я заплашва, че ще разкрие тайната на принцесата.

Двамата братя Гирай се карат в затвора. Обвиняват се един-друг за провала. После се сбиват в килията. Стражите се намесват и затварят Мехмет Гирай в друга килия.

Един от стражите тайно се среща с Джанет Хатун. Разказва на калфата, че бащата на Кьосем му е подарил пръстен и го дава на нея.
Султанът разговаря с баба си. Казва й, че държавата е той и никой не може да търси заместник за трона му. Султанът изпраща Сафие в Стария дворец. Старата Валиде претендира договора за заема, но Ахмет й го връща. Казва на баба си да се приготви за път. Валиде също пожелава приятен път на Сафие. Султанката заплашва Хандан, че Дворецът на сълзите ще приеме нея и се разпорежда да извикат Махпекяр.
Хандан вижда как синът й говори с Дервиш. Валиде отива при тях, настоявайки да говори насаме със султана. Предупреждава Ахмед, че Сафие трябва непременно да си тръгне от двореца.

Джанет Калфа води Кьосем при Сафие.

Хандан казва на Дервиш, че иска да си тръгне от двореца, защото не вярва на човека, който е предал господаря си. Настоява Дервиш да намери повод и да напусне столицата.

Сафие казва на Кьосем, че султанът я изпраща на заточение. Моли девойката да се застъпи за нея пред господаря и да го накара да се откаже от решението си. Кьосем казва, че подкрепя решението на султана и че Сафие трябва да отиде в Двореца на сълзите.

Султанът посещава любимката си в стаята й. Вика я да отиде при него.

Сафие е бясна от поведението на Кьосем. Джанет калфа изпуска пръстена и казва на Султанката, че е намерила изход.

Ахмед води Кьосем в една стая пълна с дрехи и злато, което е за любимата му. Подарява й накит във формата на лале, което е символ на династията. Сафие научава историята на пръстена. Решава чрез наученото да си отмъсти на Кьосем.

Момичето остава само в стаята и вижда, че от портрета на Анастасия тече кръв.
Султанът изпраща Насух Паша да се бори срещу разбойниците.

Кьосем не си променя мнението. Казва на Сафие, че е вярна на султана и не бяга като нея. Сафие заплашва, че ще си отмъсти.
Халиме предупреждава Хандан да изчака с радостта си, защото Сафие може да не замине.

Кьосем показва на султана портрета на Анастасия и го предупреждава, че щом някой влиза в покоите му свободно, то има опасност за живота му.
Дервиш разследва кой е сторил това с картината. Дуду съобщава, че не са открили калфата. Ахмед се разпорежда всички от сутрешната смяна да бъдат изгонени.

Дервиш обещава на Валиде. че лично ще проверява в покоите на султана. Казва на Хандан, че никога няма да предаде нея и сина й.
Сафие се кани да даде урок на Кьосем, като използва баща й.

Дервиш паша отива в затвора на среща с братята Гирай. Шахин заплашва пашата, че ще разкрие тайните му на султана. Дервиш им отговаря, че нямат доказателства.

Кьосем разказва на Ахмед, каква цена плаща за лечението му. Султанът я успокоява.

Бюлбюл Ага подкупва агата, за да разбере, къде живее търговецът Енцо.

Агите стягат отпътуването на Сафие от двореца.

Сафие влиза, за да се сбогува с другите султанки и господаря. Докато говори й прилошава. Ахмед се разпорежда да извикат лекар.