Начало ЗДРАВЕ 5 мистични и прекрасни места в България: Ако човек отиде там и...

5 мистични и прекрасни места в България: Ако човек отиде там и пожелае си нещо, то ще се сбъдне!

409
Сподели

Мощите на архиепископ Серафим в Руската църква и изворът на пещерата Орлова чука са най-силните енергийни полета у нас

Има редица места на територията на България – добре познати и малко известни, които са енергийно заредени и човек усеща със своите сетива тази енергия. Откъде идва тя? От дълбините на Земята, от Космоса, от Господ? Трудно може да се каже, но има много регистрирани случаи, от които става ясно, че след като човек отиде там, пожелае си нещо, то ще се сбъдне.

Руската църква в София и силата й да сбъдва желания са известни в цял свят.

В криптата на „Свети Николай“ се съхраняват останките на архиепископ Серафим . Според вярванията всеки, който напише желание под формата на писмо към него, ще бъде чут и ще получи това, което иска. И макар архиепископ Серафим да не е канонизиран, хората вярват, че мощите му са чудотворни. „Да, сбъдна се! Написах го само веднъж, много го исках. Още повече че лекари ми бяха казали, че няма лечение. Тогава имах обострен псориазис… Вече няколко години съм в ремисия и все едно не съм го имала…“, разказва една от поклонничките. „На мен също ми се сбъдна.. Не 100%, но в рамките на реалното. Просто при това, което беше неизпълнимо, стана подобрение на ситуацията – беше за неизлечимо заболяване. А второто желание ми се сбъдна напълно!“, споделя друг мирянин. Пещерата Орлова чука , намираща се в близост до с. Пепелина, с. Широково, с. Острица и гр. Две могили, на 45 км от Русе, също крие мистична сила. Тя е втората най-дълга пещера у нас, с обща дължина на галериите 13 437 м. Има поверие, че който отпие от водата в изворчето на пещерата или просто натопи пръстите си в него, ще сбъдне най-съкровеното си желание.

Подобни легенди се носят и за езерото на желанията в пещерата Леденика . Това със сигурност е една от най-красивите български пещери. Намира се на 16 км от град Враца, на територията на природен парк Врачански Балкан , съвсем близо до връх Вола. Местните разказват, че ако човек потопи ръцете си в ледената вода на малкото езерце в пещерата, желанията му ще се сбъднат. Хиляди хора от близко и далеч се стичат пред входа на Леденика, за да си пожелаят нещо, на фона на уникалната подземна красота. Някои от посетителите разказват, че нощем от дълбините на земята се чували гласове, които разисквали желания, пресмятали греховете и добрините на техните автори и решавали на кого да помогнат и кого да пропуснат.

Малката пещера Свети Иван Рилски се намира близо до Рилския манастир . За нея също се вярва, че влизайки там, се сбъдват най-съкровените желания, но само ако човекът успее да мине през дупката на входа. Това означава, че той е праведен и молитвите му ще бъдат чути. Желанието трябва да бъде написано на хартия и поставено между камъните, където не бива да бъде докосвано от други човешки ръце, защото чудото ще бъде развалено.

Мостът на желанията в Морската градина във Варна неслучайно е получил това название. От близо век насам легендата гласи, че всеки, който мине под него със затворени очи и каже наум желанията си, скоро ще им се радва. Някога под него е имало красиво езеро, пълно с водни лилии. На негово място нещастно влюбените хвърлят монети, като вярват, че по този начин любовта им ще бъде споделена. Същото правят и жените с проблеми със зачеването, а не една или две майки са благодарни на чудото на варненския мост, което ги дарило с наследници.