Начало ВЕСТИ Карлос дълго време бе безработен и се криеше в мазето си, но...

Карлос дълго време бе безработен и се криеше в мазето си, но това, което измайстори там преобърна живота му!

518
Сподели

Карл Родригес живее в канадския град Мисисауга. През 2001 г. напуска работа и дърпа ключа на мазето под къщата. Родригес е ИТ специалист с добра заплата, но решава, че не иска да продължава живота си, като пълни джоба на някой друг.

Семейството му приема доста драматично предстоящото затягане на коланите не за друго, а защото Карл не дава сигнали да има някакви идеи какво ще прави занапред.
Докато жена му и близките го наричат луд, безработният съпруг прекарва месеци в подземната си бърлога. И там създава една от най-известните софтуерни системи, която позволява на потребителя да контролира своя мобилен телефон от личния си лаптоп. Продажбите вървят бавно, докато след 12 месеца Карл Родригес не получава обаждане по телефона. Звънят му агенти на един от най-големите пазари в Обединеното кралство.

Родригес, който сега е на 55 години и вече е главен изпълнителен директор на Соти (Soti), си спомня: „Все още бях в мазето си, когато получих обаждане от компанията. Техният човек  заяви, че проявяват интерес и искат да разговарят с управителя на моята фирма. Разбира се, те не знаеха, че във фирмата работи само един човек, затова след час върнах обаждането, но с друга интонация”. Британската фирма прави голяма поръчка, която Родригес отказва. Той е на мнение, че софтуерните системи за мобилни технологии трябва да се продават на потребители, а не на компании.
В момента неговата компания Soti има годишни приходи от $80 млн. Карл Родригес е от Пакистан и завършва природонаучни науки в университета в Торонто. В момента разполага със собствен бизнес, който до таква степен разраства, че е готов да откаже сделка и на Microsoft през 2006г. След като поставя края на своята консултантска кариера, Карл излиза от мазето с компания, оценена на повече от 1 млрд. долара (770 млн. паунда) , има 17 000 бизнес клиенти по целия свят и 700 служители в 22 държави./Блиц