Начало ВКУСНО Не си играя да правя компоти – хрупаме си пресни, сочни прасковки...

Не си играя да правя компоти – хрупаме си пресни, сочни прасковки посред зима. Ето малката ми тайна:

554
Сподели

Днес много домакини се отказват от консервирането, което отнема много време и усилия, в полза на  замразяване на плодове и зеленчуци . Вземете, например, прасковите . Обикновено ги варим на компот, сладко или конфитюр. Но има и много по-прост начин, с който да запазим всичките им витамини !

как да замразим праскови

Ако замразим прасковите, имаме възможността да приготвим творчески десерти и да се насладим на вкусни пресни плодове посред зима . Свикнали сме да замразяваме ягоди, малини, лимони, но дали това е възможно и с вкусните, сочни праскови? И ако да, да ги белим или не? Да ги режем ли на кубчета или на половини? Тези и други въпроси ще намерят своя отговор днес с наша помощ.

Как може да си замразим праскови

как да замразим праскови за зимата

За целта ни трябват идеално узрели плодове . Но те не трябва да бъдат прекалено меки. Обърнете внимание на вкуса, защото той също е важен.

При замразяването вкусовите качества на горчивия или кисел плод само се увеличават. Ранните сортове са много сочни и меки. Но костилката трудно се отделя от месестата част. Ако решите да ги замразите, през зимата ще ви очаква неприятна изненада – горчив вкус. Тези, които обикновено използваме за консервиране, са идеални за замразяване. Месото им е не само достатъчно плътно, но се отличава с отлични вкусови качества. Сортовете с много мъх трябва винаги да се белят преди замразяване. Как да замразим прасковите за зимата Сварете вода в тенджера. Пригответе си съд с ледена вода . С остър нож направете  разрез в прасковата във формата на „X“.замразени праскови

Пуснете 4 плода във вряща вода и изчакайте 30 секунди. Извадете ги, след което веднага ги прехвърлете в ледена вода .

как да почистите кожата на прасковите

Обелете кожата.

белени праскови

Нарежете прасковите на филийки.праскови на филийки

Вземете тавичка, покрита с пергаментова хартия , и поставете върху нея всички сегменти, така че да не се допират помежду си.

Как да замразим лесно праскови

Покрийте плодовете с фолио . Пъхнете тавата с прасковите във фризера за една нощ.замразени праскови

Извадете плодовете от фризера на следващата сутрин и прехвърлете плодовете в подходящ контейнер.праскови за зимата

Поставете контейнера с няразаните на филийки праскови във фризера и ги използвайте за приготвянето на отлични десерти през зимата.

Замразени праскови за десерт

Прасковите се размразяват по същия начин, както и всички други замразени продукти: на стайна температура или в хладилник. Ако ще използвате парчетата праскови за плънка на десерта, не се страхувайте да ги използвате замразени. Възползвайте се от тази чудесна идея и я споделете с приятели!

 

Източник: За жената