Начало КЛЮКАРНИК Всяка зодия има цвете-талисман, което трябва да си гледате вкъщи, за да...

Всяка зодия има цвете-талисман, което трябва да си гледате вкъщи, за да ви пази. Ето кое е вашето

492

Тези цветя задължително е необходимо да съответстват на вашата душевност

Оказва се, че всяка зодия има своето цвете-талисман.

Подходящото стайно растение не случайно се превръща във ваш талисман, тъй като засилва положителната енергия и качества и препарира отрицателните черти. Ако отглеждате в дома си цветето-талисман спрямо зодията си, ще се уверите, че те действително помагат. Тези цветя задължително е необходимо да съответстват на вашата душевност и на тази на членовете на семейството ви.

 

ОВЕН

Овенът е силна личност, която се нуждае от растение, подпомагащо егото му. В този ред на мисли идеални са стайният здравец, азалията и кралската бегония.

Тези цветя задължително е необходимо да съответстват на вашата душевност

Здравецът ще ви даде по-свеж поглед към живота, азалията ще ви избави от страховете ви, а кралската бегония ще превърне дома ви в царство на гостоприемството. Ако завъдите кралско мушкато, ще успокои енергията и гнева ви.

 

ТЕЛЕЦ

Тази зодия се нуждае от растения, които ще подпомогнат материалното му благополучие. Такива са цикламата и белите теменужки. Цикламата спира влиянието на външната отрицателна енергия върху дома ви, а теменужките ще вкарат в ред емоциите ви и ще пречистят дома ви.

 

БЛИЗНАЦИ

Традесканцията е вашето растение-талисман, което ще ви попречи да се превърнете в непоправими завистници. Тя ще ви даде достатъчно сили, за да не превръщате всяка дреболия в трагедия.Бръшлянът пък ще ви избави от това, което ви тежи на душата и ще ви помогне да се сдобиете с чувство на мярка, пише „Журнал за жената”.

 

РАК

Представителите от тази зодия се нуждаят от растение-талисман, което да закрива дома им и да подобри отношенията им с роднините. Едно от най-подходящите растения за талисман на тази зодия е алоето. То не само допринася за укрепване на здравословното състояние, а и развива силата на духа.

Изключително полезно е за онези представители на зодията, които живеят сами. Столетникът пък се препоръчва за онези представители на зодията, в чиито семейства царят вечни кавги.

 

ЛЪВ

Растенията на царствената зодия са предимно талисмани за любов и творчество. Най-подходящи за тях са китайската роза и калата . Първото цвете ще преобразува мързела в енергия, която им е нужна, а калата е от огромно значение и трябва да присъства в дома ви като пазител на семейния съюз.

 

ДЕВА

Основната задача на растенията-талисмани на зодия Дева е да подсилят здравето и да ги накарат да се чувстват спокойни. Подходяща за тях е стайната лоза, която създава чувство на ковфорт. Можете да си отглеждате и Монстерата, която ще ви помогне да си подредите мислите, пише „Журнал за жената”.

 

ВЕЗНИ

Растенията талисмани помагат на този зодиакален знак да постигне разбирателство, както и да подобри значително вкуса си към красивото.

От огромна важност е да сте наясно кое е вашето цвете-талисман според зодията

Най-подходящото цвете за хората от тази зодия, е хризантемата, тъй като помага да се постигне баланс между чувствата и разума.Кротонът пък ще ви помогне да успокоите съзнанието ви, което е претоварено с идеи.

 

СКОРПИОН

Обикновено растенията на Скорпионите изглеждат много привлекателни, но са бодливи или отровни. Най-подходящите растения за тях са кактусите и драконовото дърво. Кактусите умеят да неутрализират внезапните изблици на гняв, докато драконовото дърво предпазва от мрачни мисли и песимизъм.

 

СТРЕЛЕЦ

Стрелците са хора на пътешествията – не само физически, а и духовни. Най-подходящото растение за вас е лимонът, който ще ви помогне да станете по-активни в изявите си. Ако сте от тези Скорпиони, които придават огромно значение на материалната страна на нещата, то различните видове бонзай са подходящи за вас, тъй като носят благополучие.

КОЗИРОГ

Представителите на зодия Козирог се нуждаят от цвете, което ще даде тласък на кариерата им и на социалното им положение. В този ред на мисли най-подходящото цвете за тях е юката.

Ако завъдите в дома си цвете-талисман спрямо зодията сами ще се уверите в огромната разлика

Това растение ще ви помогне да се концентрирате в трудни моменти. Можете да отглеждате и фикус , който настройва хората на оптимистична вълна и им вдъхва ентусиазъм.

 

ВОДОЛЕЙ

Несъмнено това е зодията на оригиналността и новаторството. В този ред на мисли Водолеите се нуждаят от цвете-талисман, което да стимулира търсенето на нови неща. Такова растение е мараната, която ще ви помогне да пренаредите амбициите в отношенията си.Еуфорбията пък на свой ред ще ви донесе радост от общуването и ще ви помогне да преоткриете нови качества в себе си.

 

РИБИ

Най-подходящото цвете-талисман за този знак, е орхидеята, която ще ви избави от депресията и ще възстанови хармонията.Циперусът (водна палма) пък ще развие чувствителността и интуицията ви.

 

Източник: За жената