Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Сафие убива бащата на Кьосем, Султанът отпраща Хандан от...

Днес в Кьосем: Сафие убива бащата на Кьосем, Султанът отпраща Хандан от двореца

457

Вижте какво ще се случи днес (20-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Дервиш Паша вика при него принцесата. Казва на султанката, че е получила това, което е поискала и да му върне писмата. Фахрие отказва. Дервиш използва тайната, споделена от Рейхан. Принцесата е шашната. Дервиш настоява да получи писмата и да се ожени за нея.

Ахмед отива при майка си. Пита я дали е вярно, че е изпратила палач да убие принца. Султанът недоумява, как майка му е пренебрегнала заповедите. Посяга да удари Хандан, но се спира. Хандан вика Кьосем при себе си.

Сафие не иска да върне на Кьосем баща ѝ.

Ахмед отива при Мустафа. Пита го защо не е разказал за случилото се. Упреква Халиме Султан, защото и тя е скрила, че са искали да убият сина ѝ.

Сафие разпитва прислужницата на Кьосем. Наложницата разказва на Сафие, какво е намислила Кьосем. Сафие веднага измисля план как да пресече пътя на любимата на господаря.

Хандан вдига скандал на Кьосем. Упреква я, че е на страната на Сафие.  Кьосем обяснява, че не е имала друг изход. Валиде я заплашва.
Сафие разказва на внука си, че Дуду е била леко ранена, но са я убили, за да не проговори.

Дервиш изгаря писмата, уличаващи го в предателство. Хандан отива при него и почти припада от напрежение. Оплаква му се, че синът ѝ я е отхвърлил. Дервиш я пита, защо тя не му е разказала това по-рано. Дервиш я успокоява.

Султанът казва на пашата, че ще вземе решение на сутринта относно съдбата на Валиде.

Сафие разговаря с Халиме. Заплашва я, че много наложници са пострадали от майката на принца. Сафие казва Халиме да вземе решение, дали е с нея или е против нея. Бюлбюл Ага казва на старата Валиде, че изгнанието е отменено от господаря.

Ахмед отказва да приеме майка си. Изпраща Валиде в Стария дворец. Дервиш й съобщава новината.

Фахрие тайно се среща с Мехмет Гирай. Казва му, че Дервиш е разкрил тайните им. Кримският престолонаследник няма да позволи сватбата.
Сафие е отровила венецианския търговец. Дава противоотрова на Кьосем, за да спаси баща си. В последния момент Кьосем дава лекарството на баща си, но той умира. Момичето научава, че Сафие е дала вода вместо противоотровата.

Хандан си тръгва от двореца. Халиме я изпраща.

Кьосем, ядосана, отива при Сафие. Заявява на султанката, че лично ще я съсипе и ще я остави в мизерия, заради смъртта на баща си. Но всичко ще стане постепенно. За сега ще си премълчи и нищо няма да казва на султана. Заклева се, че повече няма да позволи да я нараняват.
Кьосем казва на Ахмет, че ще стои плътно до него и че той ще стане най-силният владетел, а тя ще го следва стъпка по стъпка. Заедно ще преминат през огън и лед, защото са едно цяло и няма да склонят глави пред никой.

След 8 месеца…

Дервиш разговаря с Хандан. Обяснява, че Кьосем е станала много предана на султана. Момичето е написало много писма до Валиде, за да й се извини и да я моли да се съюзят.

Бюлбюл Ага води нови момичета за султана. Сафие ги оглежда, за да ги одобри. Харесва една наложница от Полша. Казва й да „омагьоса“ господаря с уменията си.

Махфирузе отново се заяжда с Кьосем, че все още не е бременна.

Хаджи Ага хваща Джанет калфа да се натиска с един от стражите.

Султанът уволнява Зюлфикяр като командир на еничарите и го назначава за негов личен помощник.

Хаджи Ага докладва на султана как е хванала Джанет калфа в неудобно положение.

Кьосем слиза в тъмницата. Калфата я обвинява, че е направила номер.. Но агите вече са долу, за да изпълнят присъдата на господаря.
Сафие Султан отива при внука си, за да се застъпи за калфата.

Палачите първо убиват Насип Ага. Кьосем казва, че Насип е отровил баща ѝ с ръцете си.

Джанет спазарява живота си с Кьосем срещу една тайна. Момичето не успява да я научи, защото султанът е помилвал калфата под давление на Сафие.

Сафие заплашва Фахрие. Казва ѝ, че трябва да забрави Мехмет Гирай.

Рейхан Ага предупреждава Мехмет Гирай да внимава заради сватбата…

Източник: Zajenata.bg