Начало ЗА ДОМА Дори и най-мръсните щори ще блеснат ако ги почистите правилно! Никога не...

Дори и най-мръсните щори ще блеснат ако ги почистите правилно! Никога не сте ги виждали толкова чисти!

598

Почистването на алуминиевите щори не е трудно да се направи, стига да знаете как. Поради хоризонталното разположение на ламелите върху тях неизбежно се натрупва прах.

Сигурна съм, че сте опитали избърсване на всяка отделна летва с ръка или сте купили от четките с пет или шест пухкави разделения за почистване на няколко летви наведнъж. Обаче признайте си става бавно и е доста трудоемко! Почистването им е много лесно и не отнема много време, тайната е първо да ги свалите от прозореца.

Как лесно да почистите щоритеВъв ваната 

Напълнете ваната до половината с топла вода, добавете половин чаша течен сапун с течащата вода, така че той да се разтвори добре. Ако не разполагате с препарат за съдове, можете да използвате и амоняк. Затваряте щорите, след което ги откачате от механизма за закачане. Щората трябва да се вдигне до горе и от това положение горният корниз се хваща с едната ръка по средата, а с другата щорите се освобождават от паланките. Именно в това положение щорите трябва да се занесат до банята, където да бъдат измити. Поставете ги в топлата вода във ваната, като внимавате да не се огъват летвите. Нека щорите се накиснат за около петнадесет минути, за да се разтвори мръсотията. Сега използвайте лека гъба, за да избършете внимателно летвите надолу, мръсотията трябва пада лесно. След това се използвайте ръчен душ, за да изплакнете сапуна. Разклатете щорите внимателно, за да се премахне излишната вода и ги подсушете с кърпа. Ако имате слънчево място на пода в дома си някъде ги поставете на слънце в продължение на един час, за да изсъхнат напълно. При изсъхването е важно да ги позиционирате в отворено положение

Ако нямате вана действайте по следния начин

Поставете ги на пода в банята и ги облейте с топла вода с помощта на ръчния душ , като върху влажна гъба се изсипва малко количество веро. След това ламелите се сапунисват от едната страна. После се завъртат така че задната им част да остане достъпна. Тя се сапунисва и се облива обилно с вода, докато не се измие цялото количество използван препарат.

Ако сте доволни от резултатите споделете тази статия с приятелите си!

 

 

Източник: За жената