Начало ВЕСТИ Ето това се казва рекорд! Няма да повярвате колко платиха туристи за...

Ето това се казва рекорд! Няма да повярвате колко платиха туристи за паница боб на нашето Черноморие. Е, нормално ли е това?

461

Цените по родното Черноморие винаги са били повод за сериозни коментари. Обичайно търговците правят всичко възможно за да смъкнат колкото се може повече кожи от гърба на клиентите.

През това лято обаче рекордът беше счупен в курорта Свети Влас.

Читатели на сайта споделиха, че порция обикновен фасул струва 30 лева. Става въпрос за заведението, което е собственост на маститите братя Диневи. То се намира до яхтеното пристанище на двамата олигарси. В него като цяло цените са много високи, но 30 лева за порция боб е върхово постижение.

За справка, в курорта Кушадасъ в Турция купичка боб струва 10 лири или около 4 лева,в заведенията на остров Тасос цената е 3 евро, в Испания пък струва 3,50 евро. В курортите на Франция порции с фасул не се предлагат. На остров Сицилия народната храна струва 4 евро. В Свети Влас цените са рекордни по всички показатели. Явно бано и полека селището става недостъпно за простосмъртните и вече се превръща в дестинация само за заможни клиенти с много дълбоки джобове.

Преди 1989 година Свети Влас беше едно обикновено рибарско селце, но сега е символ на лукс и богатство, както и на типичната лудост за родните географски ширини.

Източник: Zajenata.bg