Начало ЗА ДОМА Малки трикове, с които ще направите апартамента ви да изглежда луксозен и...

Малки трикове, с които ще направите апартамента ви да изглежда луксозен и скъп (снимки)

510

Много хора искат домовете им да са комфортни и стилни, но малцина имат средствата или идеите, за да го постигнат.

За щастие, мечтата за дом, който изглежда луксозно, но без да разорява обитателите си, може лесно да бъде осъществена – просто трябва да знаете кога и какво да направите сами.

Захващайте се с боядисване

Боядисването е един от най-евтините и най-лесни начини да промените всяка стая, макар и изборът на цвят да е трудно решение. Имайте предвид каква заобикаляща среда искате да създадете.

Например, за стените в спалнята е подходящ успокояващият характер на синьото и зеленото, докато в домашния офис можете да привлечете енергията с жълто.

Ако решите да наблегнете на неутралните тонове, след това можете да ги компенсирате с по-раздвижени мебели и декорации.

Добавете корнизи

Много домове са лишени от каквито и да било елементи, които да смекчават сблъсъка на стени и таван.

За да не изглежда стаята незавършена, можете да добавите корнизи.

С тях всяко пространство би изглеждало по-елегантно. Корнизите могат да бъдат купени от всеки магазин за строителство и ремонт, а монтажът им няма да отнеме повече от един уикенд.

Купете реставрирани мебели

Можете да сте сигурни, че когато си купите евтини мебели и стаята ви ще изглежда евтино. Много добре изглеждащи старинни мебели на достъпни цени могат да бъдат намерени в магазините за втора ръка.

С малко шлайфане, пребоядисване и лакиране те могат да се превърнат в истинско съкровище за дома.

Един от най-простите начини да превърнете дома си в по-уютно и луксозно жилище е да добавите възглавници. Освен че правят стаята много по-привлекателна, те могат да бъдат изработени от почти всеки с елементарни шивашки умения.

Изберете ярки цветове за дамаска, а вътрешността им можете да напълните с нарязани стари дрехи или пък да си купите готов пълнеж.

Сменете дръжки и контакти

Повечето домове са оборудвани със стандартно изглеждащи контакти и дръжки на врати и шкафове. Ако ги смените с ретро изглеждащи предмети от антикварните магазини или с по-интересни модели, домът ви ще добие аристократичен вид.

Сменете осветлението

Осветлението в повечето домове също е скучно и стандартно. Смените старите плафони с екстравагантни полилеи от магазините за мебели втора ръка.

Проявете творчество с огледала

Поставянето на огледала на стратегически места из дома е лесен начин да направите една стая да изглежда по-голяма и по-светла. Поставете старите огледала в рамки или експериментирайте с различни материали.

Напълнете дома си с растения

Свежите цветя и стайни растения са лесен еко начин да добавите лукс в една стая. Освен това те добавят свежест в дома и увеличават нивата на кислород.

Бамбукът е лесно за отглеждане и евтино цвете, което може да расте и във вода. И придава на стаята характерна спа атмосфера.