Начало КЛЮКАРНИК Митко Пайнера разби всички фолкпевици със санкциите, които налага при неспазване на...

Митко Пайнера разби всички фолкпевици със санкциите, които налага при неспазване на договорите им. Ето какви глоби могат да отнесат

399

Най-едрата риба на музикалния пазар у нас – инженер Митко Димитров, връзва звездите си в „Пайнер“ с огромни неустойки, пише HotArena.

Ако някоя от топ певиците реши да напусне компанията, преди да й е изтекъл договорът, може да отнесе глоба в размер на 200 000 лв., разкриват за „Галерия“ изпълнителки, отървали се от мрежите на бизнесмена.

За чалгаджийките, които нямат много участия, компенсацията била по-малка. Железните контракти били в основата на това певиците да са по-ниски от тревата даже когато не се чувстват комфортно във фирмата или пък имат конфликти със собственика й.

От години те внимават какви изявления дават по медиите, за да не си навлекат допълнителни неприятности.

Запознати твърдят, че Камелия и Андреа, за които е известно, че са имали проблеми с Митко Димитров, не са посмели да си тръгнат преждевременно от „Пайнер“ точно поради космическите неустойки, заложени в договорите им.

Инженерът налагал и сериозни санкции на изпълнителките, които пеят на черно. Той не можел да понася да го лъжат в очите и поради това бил безкомпромисен, когато ги хване. Малко били тези, които го финтират, тъй като Пайнера имал агенти в почти всички нощни клубове, които плащат високи хонорари.

„Когато пеят тайно, всичките пари остават за певиците – те не дават нищо на продуцента. Но рискуват много. Някой път глобите, заложени в договорите за участия на черно, са по-солени, отколкото при напускане на компанията“, коментират опитни играчи в бранша.