Начало ЗА ДОМА Срам ме хвана да сложа кумовете да спят на тях – жълти...

Срам ме хвана да сложа кумовете да спят на тях – жълти и на петна! Помогна ми съседката: до вечерта светеха като току-що купени!

521

Всяка домакиня знае, че бельото трябва да се изпира веднъж на всеки две седмици. Но какво да кажем за възглавниците ? Малко вероятно е да ги перете или носите на  химическо чистене два пъти годишно. А те заслужават не по-малко внимание, защото върху тях спим.

С течение на времето възглавниците започват да  се появяват  жълти петна  от пот, вътре се натрупват прах и мръсотия . А да си купувате нови възглавници няколко пъти в годината не е рентабилно. За възстановяване на снежната белотата на възглавниците у дома сме ви приготвили подробни инструкции.

Освен това този метод е подходящ за възглавници от памук , пухени и синтетични възглавници .

Как да върнем белотата на възглавниците Свалете калъфките, те трябва да се изперат отделно. Ако възглавниците имат специални калъфи, изперете и тях отделно. Сложете възглавниците в пералнята. Най-добре е да перете по две наведнъж , така че машината да поддържа баланс и възглавниците да не се удрят в стените й. Добавете перилен препарат . С цел ефективно избелване на възглавниците и премахване на жълтите петна, смесете 1 чаша перилен препарат под формата на прах , 1 чаша белина и половин чаша боракс . Пуснете пералнята на възможно най-висок градус. Необходимо е също така да пуснете поне два цикъла на изплакване , за да не останат следи от химия.

Това е! След това е необходимо, за изсушите напълно възглавниците. По време на центрофугирането можете да сложите в пералнята топки за тенис, за да не изскача пуха от пълнежа.

Опитайте този метод и ще видите, че възглавниците ви ще станат снежно бели и чисти !

 

Източник: За жената