Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Кьосем отказва да се поклони на Сафие, а Фахрие...

Днес в Кьосем: Кьосем отказва да се поклони на Сафие, а Фахрие и Дервиш сключват брак

520
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (21-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.
Кьосем споделя с Хаджи ага, че не е успяла да научи тайната на Фахрие. Агата се кълне, че ще разбере всичко от Джанет.
Сафие Султан казва, че Кьосем ще е много опасна.

Разпорежда се на всяка цена наложницата да се срещне със султана.

Зюлфикяр се прощава с еничарите, като им казва, че са го повишили.

Ахмет пита Кьосем дали има някаква тайна. Тя му отговаря, че се притеснява за него. Султанът казва, че планира да направи големи победи заради тяхното бъдеще.

Бюлбюл се разпорежда на всяка цена да подготвят Катерина за господаря, докато той се къпе.

Кьосем предлага пари на Джанет за да разкрие тайната на принцесата.

Наложницата отива в хамама на господаря.

Джанет отказва да разкрие тайната и се кълне във вярност към Сафие.

Катерина мие султана в банята. Прави му масаж. Той се отпуска в ръцете на момичето.

Кьосем отказва да се поклони на Сафие. Старата Валиде споменава, че един ден Султан Ахмет ще се отегчи от нея. Сафие заявява на Кьосем, че султанът приема и други наложници.

Кьосем вижда, че господарят е на терасата и сърцава нощта. Хаджи ага е разпитал в харема. Разбрал е, че при падишаха има друга жена. В това време наложницата излиза на балкона и прегръща нежно Ахмет.

Фахрие и Дервиш сключват брак.

Сафие раздава злато на наложниците по повод сватбата на дъщеря ѝ.

Хаджи Ага разказва на Кьосем всичко за момичето. Махфирузе се опитва да засегне гордостта на любимката.

Хамиде отива при Кьосем. Момичето пита султанката как да се справи с ревността. Хамиде разказва на Кьосем историята на Джанет, като отрича тя да е сложила отровата върху възглавницата на калфата.

Зюлфикяр встъпва в длъжност.

Хамиде обвинява за това, че Сафие е използвала инцидента с Джанет, за да я привлече на своя страна. Хамиде дава на Кьосем едно име на наложница, която живее в Стария дворец.

Султанът се среща с Куюмджу Мурат Паша – един от справедливите и честни пълководци.

Зюлфикяр е взел в двореца Искендер, за да му помогне да се настани. Младежът случайно се срещна с Анастасия. Пита я защо се е върнала. Тя му отговаря, че е избрала султана и сега си плаща цената за своята награда.

Зюлфикяр прави забележка на Искендер, че заглежда любимката на султана.

Фахрие се надява да бъде спасена от Мехмет Гирай.

Кьосем казва на падишаха, че не е щастлива, защото не иска да го дели с други жени. Ахмет й отговаря, че много я обича. Кьосем моли господаря да ѝ разреши, да отиде и да доведе Хандан само за сватбата.

Искебдер и приятелите му отиват в една библиотека. Младежът дава парче от риза талисман. Искендер разбира кой е направил ризата.
Сафие се среща с Мурат паша. На младини двамата са били влюбени, но го е отпратила на фронта. Сафие предлага да се помирят. Пашата отказва да бъдат приятели.

Мурат паша благославя Кьосем за нейните подвизи пред падишаха.

Кьосем отива в Стария дворец. Обещава на Валиде, че ще уреди връщането й в двореца, но иска помощ от нея за да е справи със Сафие .
Хаджи ага вика Джанет. Показва й трима кандидати за женитба. Кара я да си избере един от тях. Но тримата са с недъзи. Джанет не ги харесва и си тръгва.

Кьосем открива Комру Хатун. Пита я кой е заповядал да изгори лицето на Джанет. Валиде дава закрилата си на жената, за да преговори.
Хамиде казва на Сафие, че това е нейния празник. По време на тържеството Хандан влиза в покоите на Сафие. Пожелава щастие на Фахрие.
Кьосем казва на Джанет, че е открила тази, която е изгорила лицето ѝ.

Наложниците танцуват пред султана. Катерина дава всичко от себе си, за да я извика господарят.

Джанет се нахвърля върху жената, но Кьосем ѝ казва, че цял живот е служила на нейния палач.

Хандан е умислена. Дервиш я вижда и я поздравява. Пашата казва на Валиде, че от днес започва нов живот и обръща поглед напред. Хандан пита възлюбения дали е лесно да се спаси от миналото му. Дервиш е заповядал да убият Шахин. Ще си отмъсти и на Мехмет Гирай. Хандан иска пашата да я изтрие от сърцето си.

Стражата отваря вратата на килията и Шахин започва да се бие с тях. Обезвредява тримата стражари. Вика останалата охрана на затвора. Те виждат случилото се в килията и заявяват, че ранените стражари не са от техните.

Хандан отива при сина си. Султанът казва, че не ѝ е простил. Упреква я, че тя няма право да решава вместо сина си. Хнадан моли Ахмет да ѝ прости. Султанът се оттегля…

Източник: Zajenata.bg