Начало ЗА ДОМА Моята приятелка има хотел и ми разкри тайните им на искрящо бялото...

Моята приятелка има хотел и ми разкри тайните им на искрящо бялото пране и кърпи- 5 трика, с които поддържат този висок стандарт

512

Представяме ви някои малко известни, но ефективни съвети, които помагат на служителите в хотелите да постигат отличен резултат от прането.

Зареждане на пералнята

Идеалната опция е да заредите машината на 80% от нейния капацитет. Ако прането е твърде много, няма да се изпере достатъчно добре.

Ако е твърде малко, може да се повреди.

Температура на водата

Идеалната температура на водата е между 40 и 60°C. Прането в студена вода не премахва бактериите и акарите, които живеят по чаршафите и хавлиите, а горещата вода може да увреди тъканите.

Перилни средства

Омекотителите се натрупват в платовете и след време хавлиените кърпи стават твърди. За да избегнат този проблем, хотелиерите ползват дестилиран оцет за почистване. Налейте 90 мл по време на изплакването, за да направите прането меко и да премахнете следите от прах.

Премахване на петна

За да се отървете от пресните мазни петна, посипете ги с подсладител или нишесте. След което просто изперете.

Следите от доматен сос лесно се изтриват с няколко капки WD-40. Напръскайте върху петното и оставете между 5 и 10 минути. Изперете със студена вода.

За да елиминирате потните петна от белите дрехи, използвайте предпране с препарат при 40 градуса. След което пуснете студен цикъл с белина.

За да премахнете петна от кафе и вино, накиснете дрехите в разтвор от вода и сол (1 супена лъжица сол на литър вода) за около час. След което изплакнете.

Използвайте сода за хляб, за да премахнете пожълтяването на белите дрехи и да се отървете от неприятните миризми. Добавете половин мерителна чаша сода към праха за пране и изперете в гореща вода.

Сушене

Най-препоръчително е да сушите дрехите навън, изложени на слънчева светлина. Но ако се налага да ползвате сушилня, поставете топче за тенис в барабана – то ще направи хавлиите меки и пухкави.

 

Източник: За жената