Начало КЛЮКАРНИК Нана с разтърсваща изповед за болестта, която отново я покоси: Ракът ми...

Нана с разтърсваща изповед за болестта, която отново я покоси: Ракът ми ще умре преди мен!

392

„Не гледам интервютата, които давам и в които говоря за болестта си, защото винаги плача. Имам подозрение обаче, че съм успяла да помогна на много хора“. Това призна Нана Гладуиш в сутрешния блок на Нова телевизия за новата си битка с рака.
Водещата изненада всички с новата си прическа – късо подстригана руса коса.

„В началото не бях сигурна дали ще живея и няколко месеца, но сега съм наясно, че животът продължава и с диагнозата и има лечение. За мен сега е важно този път да мина с желанието да съм красива и да се чувствам добре. Искам хората да видят как може да се живее с рак и човек може да се радва на живота“, казва още тя.
„На всеки шест месеца си правя изследвания. Отидох в моята си болница в Тел Авив, но когато направих ядрено магнитния резонанс жената започна да ме разпитва. В един момент се обърна и ми каза „Пожелавам ви добри новини“. Тогава си казах „Опа, подобно нещо не са ми казвали“, но си помислих, че всичко ще е чисто. Затова с мъжа ми и детето тръгнахме към плажа, но не бях пресякла и улицата, когато ми се обадиха и ми го казаха по телефона и ми казаха, че спешно трябва а отида за две биопсии“, спомня си тя.
Нана каза, че се е чувствала много тъпо, защото малко преди това е получила показа на „ВИП Брадър“, която обмисляла. Тогава тя казала на мъжа си: „Какъв ВИП Брадър. Да направят „ДЕД („dead“ от английски „мъртъв“) Брадър и тогава да ме поканят“.
„Вторият път не е по-лесно. Химеотерапията смазва хората. За три дни отслабнах три килограма и половина“, призна тя.
Водещата уточни, че я очакват шест химеотерапии. Може да се стигне и до вазектомия, но тя не е привърженик на това.

„Смея се, но този смях е през сълзи. Трудно ми беше да кажа на детето ми, което е на 8 годинки. Искам той да се забавлява и да му остане спомен, че страшните неща могат да бъдат и позитивни. Обясних му, че мама отново има рак и започва лечение. Той веднага си изтегли от интернет една книга за рака и започна да чете. Всеки трябва да знае, че това не е присъда, а диагноза и може да се лекува. Искам детето ми да знае това и да вижда в майка си пример за подражание“, каза още Нана.
„Тези уроци обаче не се преподават, а се учат в движение. Ракът се бори с интелект, жертвоготовност и знания. Отчаянието е много надълбоко скрито“, призна тя през сълзи.
„Първият път казах, че ракът ми не е случил на човек. Днес пък казвам, че ракът ми ще умре преди мен“, непреклонна е водещата.
„Опитвам се всичко да обърна през призната на приятните неща“, каза още Гладуиш, която благодари на всички, които я подкрепят и й даряват много любов. От своя страна тя обяви, че ще направи всичко възможно да върне подкрепата им./Блиц