Начало ВКУСНО 4 храни и напитки, с които трябва много да внимавате през лятото,...

4 храни и напитки, с които трябва много да внимавате през лятото, ако не искате да си навредите на здравето си

449
Сподели

На теория всички знаем, че през лятото е необходимо да залагаме на по-леки ястия и на повече плодове и зеленчуци. На практика обаче изкушенията са прекалено много, за да им устоим.

И все пак – има някои храни и напитки, които е добре да избягваме в жегите, макар че често се консумират точно тогава.

Хотдог

Лятото предполага към чести излизания и барбекюта. Хот-догът е обичайна храна, но колкото и да е вкусен, трябва да се избягва на всяка цена. Той е по-скоро тежка храна, пълен е с мазнини и сол, а със соса добавяте поне още 100 калории.

Скрежина

Макар че изглежда безобидно, това популярно за горещото време питие е просто вода и много захар. Което значи празни калории.

Лучени кръгчета

Дълбоко пържените лучени кръгчета са вкусна и популярна лятна храна, но те са извънредно лош хранителен избор. Според myfitnesspal, в 2 лучеви кръгчета има 246 калории, 245 мг натрий, 9 гр мазнини и 12 гр въглехидрати. Добре е като цяло да се избягват пържените храни.

Подсладени напитки

Плодов сок, спортни напитки, газирани безалкохолни… те причиняват повече вреда, отколкото полза за цялостното ни здраве. Захарните напитки увреждат телата ни и са основни виновници за затлъстяването.