Начало ВЕСТИ Тази новина ще зарадва всички софиянци! Ето къде се възстановява движението за...

Тази новина ще зарадва всички софиянци! Ето къде се възстановява движението за автомобили!

366
Сподели

Днес, 22 юли , от сутринта по ул. „Кракра“ се възстановява движението за автомобили, като временно то ще бъде и в двете посоки – от Английската гимназия до пресечката с бул.

„Янко Сакъзов“.  Ремонтът на ул. „Кракра“, който започна на 1 юни 2017 г., е първият етап от реконструкцията на бул. „Дондуков“. Извършена е подмяна на релсовия път на старото трамвайно трасе и контактната мрежа. По релсовия път са поставени специални гумени заглушители, с цел намаляване на шума. По искане на Столична община в проекта за ул.“Кракра“ са изградени две допълнителни релсови стрелки в посока ул.“Янко Сакъзов“, което дава възможност за десен завой към паметника на Васил Левски. Паралелно с дейностите по релсовото трасе се извърши и рехабилитация на  пътното платно , тротоарите, изцяло се подмени тръбната мрежа и се постави LED осветление. Предвид строително-ремонтните дейности по бул. „Дондуков“ и въведената временна организация на движението, коли и автобуси ще се движат  по ул.“Кракра“ в двете посоки.

Ремонтът на  бул. „Княз Ал.Дондуков“ продължава, като от събота ще бъде затворен за движение в участъка между бул. „Васил Левски“ и ул.„Кракра“. В момента се  извършва смяна на водопровода в зоната на булеварда.

От днес до 24 часа на 31 юли е въведена нова организация на движението за реконструкция на бул. „Прага“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. За този период се забранява влизането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ между ул. „Св. Иван Рилски” и бул. „Прага” в посока НДК. Движението в посока НДК ще се пренасочи в две ленти от източната половина от булеварда, а движението в посока пл. „Руски паметник” ще се извършва в дясната лента от източната половина на булеварда.  Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“:  – от източната срана на булеварда в участъка от бул. „Христо Ботев” и на 30 м след ул. „Св. Иван Рилски”;  – от западната страна на булеварда в участъка от ул. „Св. Иван Рилски” до бул. „Прага”.  Измества се тролейбусна спирка с код 0362 „Бул. Прага” с 30 м напред в посока пл. „Руски паметник” след ул. „Св. Иван Рилски”; в участъка от спирка с код 1296 „Пл. Руски паметник“ до спирка с код 0363 1858 „Бул. Прага” на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ в посока НДК тролейбусите от линии №№ 1, 2А, 5 и 9 да се движат на дизелови двигатели.  Закриват се местата за почасово платено паркиране и изместване на местата за платено паркиране „служебен абонамент” за горепосочените време и място.

Източник: Zajenata.bg