Начало ВЕСТИ Родители от Русе изведоха детето си да го разходят, след няколко часа...

Родители от Русе изведоха детето си да го разходят, след няколко часа то почина

610
Сподели

Бебе е починало при странни обстоятелства в Русе. За това разкрива жена от болницата, която била заедно с детето си в новото детско отделение на здравното заведение в града, цитирана от Дунав мост.

В. Й. разказва, че бебенцето починало миналата нощ към 3.30 часа. Било на възраст около година и половина. Публикуваме разказа на В. без редакторска намеса: „Тази нощ е влязло дете в критично състояние, на година и половина, момиченце.

През деня са били на разходка и детето повърнало, вдигнало температура. Довели го тук за преглед. Докторите са им казали, че е желателно до бъдат приети, но родителите подписали декларация за отказ. И си тръгнали. И така… към 00 ч го докарали пак, пуснали всички изследвания. Имало висока кръвна захар, детето не е пишкало.

А ако му сложат глюкоза, ще вдигне захарта. Та с вода било молено да пие. И така, кислородни маски, всичко необходимо, докато изведнъж започнали да го губят и въпреки сърдечните масажи……. почина в 3:30. Цялото отделение беше оглушено от силния рев на бащата и майката. Майката се обвиняваше, че не е останала. Другата рода обаче дойде и почна лекарите да обвинява. И така… престоя трупчето 2 часа и беше смъкнато в моргата. Не са желали аутопсия. Ревът на бащата беше толкова силен… беше ужасяващо.

Все едно сънуваш и изживях болката му. Отделението няма и месец откакто е отворено… Според мен може да се каже на кмета да се направи СПЕШЕН кабинет НАПЪЛНО оборудван с всичко, за кардиограма до електрошок, защото може би, ако е имало под ръка, щеше да е по-добре. Просто да има една стая, в която да е всичката апаратура с поне две легла за такива критични случаи. Защото абокатът понякога и вливките не вършат чудеса… Момиченце беше детенцето… лека му пръст.

Та това е първият смъртен случай… Настръхвам като се сетя. То целият хирургичен блок чу бащата и майката. Всичко беше отворено, врати, прозорци… кошмар!“

Източник: Zajenata.bg