Начало ВЕСТИ Писмо до моя бивш: Накара ме да повярвам в нашата приказка …...

Писмо до моя бивш: Накара ме да повярвам в нашата приказка … Надявам се, че никога повече няма да се срещнем!

401

В нова връзка съм, по-добра връзка. Той ми напомня за теб. Напомня ми, че той е всичко, което ти не си. Той е страстен, търпелив и пълен с разбиране. Той се грижи за мен. Показва интерес към сестрите ми, иска да вечеря с родителите ми. Не се опитва да ме пази от приятелите си, не осмива тези важните части на моята личност. Той иска да бъде част от живота ми и иска с мен да създаде общ. Спомням си как около теб вървях по стъкло. И когато се опитах да те задоволя никога не ти бе достатъчно. Винаги, според теб, можех да направя всичко, по-добро. Можех да бъда по-слаба, по-малко вярваща, по-малко задълбочена в нашите отношения. Аз не мисля, че ти си лош човек, но не си точният човек за мен. И Бог знае, че не съм истинската за теб, но това не ми попречи в опитите ми да стана. Бяхме отровни един към друг, сега го знам. И въпреки че се надявам, че един ден напълно ще те забравя, ясно ми е, че бурната година зад нас е най-доброто нещо, което можеше да ни се случи. Всички добри и всички лоши дни – всичко това е един голям урок. Може би платихме висока цена, но заради теб научих толкова много, че мога спокойно да кажа, че всяка моя пролята сълза имаше смисъл. Мисля, че сега напълно съм те изтрила от моя живот. Просто те блокирам. Аз не те мразя, защото където има омраза, има и страст. Това, което аз чувствам се нарича безразличие. Не ми пука, както става с работата ти, как  минават твоите нощи. Престанах да се чудя дали някога ще попадна на теб в града, а всички твои „любими неща“ ми станаха само обикновени неща. Питаш какъв е смисълът на всичко това? Въпреки че съм безразлична спрямо теб, не съм безразлична спрямо това, което ми направи. Все още чувствам последиците от бурната година, горчивият вкус на токсичната ни връзка …

И въпреки че отровата вече не тече в моите вени, нежеланите реакции понякога се появяват. Несигурност и недоверие. Страх от раздяла, страх, че той ще ме замени с някоя по-добра. А, знаеш ли какво помага в такива ситуации? Знаейки, че моят нов приятел, същевременно е и мой приятел. Всъщност, той е по-дълго време мой приятел. Мисля, че приятелството е това, което ни липсваше. Приятелите не се осъждат, не са егоистични. Те искат помежду си всичко най-добро. Ти искаше най-доброто за себе си и с това стана ясно, какво знача аз за теб. Но ме подлъгваше. Накара ме да повярвам в нашата приказка и че същата е възможна, ако правя това, което ти искаш. Ако се откажа от вярата си, ако пренебрегвам семейството си, ако сложа теб на върха на списъка на моите приоритети. Но това не е истинска любов. Истинската любов признава жертвата. Истинската любов мисли за другата страна.

Добрите неща идват на тези, които чакат. Радвам се, че чаках и се доверих на моята интуиция. Радвам се, че не съм следила мечти, които никога не са били мои. Надявам се, че си щастлив, че си прав, но се надявам, че никога няма да се срещнем.

 

Източник: За жената