Начало ЗА ДОМА Аз си мислих, че става само за търкане на тигани и тенджери,...

Аз си мислих, че става само за търкане на тигани и тенджери, а тя за колко много неща може да ми послужи, направо се изумих

571
Сподели

Тел за съдове – задължителен предмет във всяка кухня. В крайна сметка, няма нищо по-добро от нея за почистването на изгорели тигани и тенджери.

Но се оказва, че ние далеч не знам всички нейни приложения

 

Не запушва мивката

Следващият път, когато къпете кучето, сложете на канала металната тел за съдове (можете да имате стара такава, която сте използвали преди в кухнята). Тя ще събира козината на животното, като в същото време източването на водата е възможно, тъй като мивката не се запушва. Само не забравяйте да премахнете телта след къпането, в противен случай тя ще ръждяса.

Заменете строителната шкурка

В някои случаи, металната гъба е много по-удобна от шкурката, тъй като достига трудно достъпните места като краката на масата или заоблените корнизи, например. Тя може да се използва към всеки обект, за да премахнете слой стара боя или да изравните вече обработената повърхност.

Защитете дома си от гризачи

В къщата имате мишка? Огледайте внимателно дома си за всякакви пукнатини и дупки, през които мишките може да проникват. Ако откриете такива дупки, например там, където кабелът преминава около касите на вратите, запушете ги с метална гъба. Мишките няма да бъдат в състояние да пробият тази защита, защото не могат да дъвчат металната жица. За по-нататъшно укрепване на къщата от натрапници, закрепете стоманена конструкция със строителна пяна.

Чисти джанти

С една малка гъба работата е много по-лесна от тази с тромавата четка за автомобил, а заедно с авто-шампоана ще се справите с калта и мазута, както и с ръждата.

Състаряване на дърво

За бързо състаряване на дървената повърхност и за да й придадете един благороден оттенък, може да използвате метална гъба. Разкъсайте я на малки парченца, сложете я в буркан, залейте я с оцет и покрийте (груба оценка: за една цяла гъба за почистване ви трябват 2-3 чаши оцет). Един ден по-късно гъбата ще се разтвори в оцета. С получената смес покрийте дървото с помощта на обикновена четка и изчакайте оцета да се накисне и да ерозира. Резултатът е много впечатляващ!

Тел за съдове: 10 неочаквани начини за нейното използване

Подостряне на ножици

Както в случая с фолиото, просто може да отрежете с ножица телта за съдове няколко пъти.

Премахване на ръжда

Ако се е събрала стара ръжда на вратата на печката или камината – гъбата е най-подходяща за отстраняване на подобни следи.

Закрепете пироните

Ако дупката, в която искате да сложите пирона, е прекалено голяма, можете да я оправите, като използвате по-тънка тел за съдове. Увийте пирона с телта и го завийте на желаното място.

 

Изтъркайте тебешира

Цветният тебешир ще се изтрие веднага, както и черните ивици, останали от обувките по балатума.

 

Чисти маратонки

Възстановете оригиналните си бели маратонки с помощта на тел за съдове.

 

Източник: За жената