Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Сафие вдига страхотен скандал на дъщеря си, Кьосем е...

Днес в Кьосем: Сафие вдига страхотен скандал на дъщеря си, Кьосем е бременна

525
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (25-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.
Султанът преминава през харема. Катерина се надява да я извика, а той ѝ прави знак.
Фахрие иска да научи от съпруга си какво е направил с Мехмет Гирай.

Той й отговаря че Шахин ги е предал. Принцесата припада.
Сафие държи сметка на Кьосем защо е ходила в двореца на дъщеря й. Момичето отговаря, че султанът сам я е помолил да го придружи, за да се види с Фахрие.  Сафие отново се заяжда с любимката, като я упреква, че не е родила престолонаследник.

Кьосем научава, че Ахмет е с Катерина.

Когато Ахмет заспива, сънува странен сън. В него вижда собствената си смърт, причинена от непознат рицар.

Хандан разпитва Дервиш защо е върнал жена си в двореца. Пашата отговаря, че е трябвало да защити династията. Тогава Валиде съобщава на Дервиш, че Фахрие е заразила господаря с шарка.

Сафие вдига страхотен скандал на дъщеря си. Принцесата казва, че иска да умре, защото не може да понесе страданието си. Сафие успокоява Фахрие, че времето ще излекува раните ѝ.

Хората искат да знаят каква ще е съдбата на принц Мустафа и какво ще реши господарят, защото вече си е родил наследник. Мюсюлманските духовници са писали до господаря за това. Халиме разговаря с Ахмед по този въпрос, а султанът й казва, че принц Мустафа е част от сърцето му, обещал е на покойния си брат да се грижи за него и че няма да нарани детето. Халиме е благодарна на падишаха за тези думи.
Дервиш разговаря с Кьосем. Упреква я, че е много хитра и е влязла под кожата на господаря. Момичето му отговаря, защо си мълчи като знае истината. Той й казва да стои далеч от този въпрос.

Зюлфикяр влиза при султана. Казва му, че е подтиснат. Ахмед е притеснен от съня, който е видял. Зюлфикяр предлага да отидат при религиозния водач, за да разтълкува този кошмар. Султанът се съгласява, но иска да вземе със себе си Кьосем.

Кьосем настоява пред Дервиш Катерина да бъде изгонена от двореца, в замяна на опазване на тайната на принцесата.

Искендер отива при един от религиозните водачи и му дава парчето от ризата, за да разчете надписа. Себахатин Ефенди прочита надписа и пита човека, къде я е намерил. Заплашва младежа, че ще уведоми главния страж, защото е откраднал ризата.

Дервиш докладва на султана, че Шахин Гирай е избягал от затвора.

Мехмет Гирай е осигурил всичко за бягството на брат му.

Хаджи ага казва на Катерина, че Валиде Султан иска да я види и я води в Стария дворец.

Шеих Хюдеини си мие краката, за да се пречисти. Султанът му полива.

Валдие Султан взима Катерина за своя прислужница в Двореца на сълзите.

Кьосем раздава милостиня на бедните. Хората си спомнят чудото, което тя е направила.

Хандан не е съгласна, но не иска да се противопоставя на Кьосем. Все пак се разпорежда на агата момичето да научи къде ѝ е мястото.
Хюдеини Ефенди разтълкува съня на господаря, а една от жените, които са около Кьсем й казва, че носи принц. Любимката дава обеците си на жената, която е акушерка и раздава богатство на всички жени наоколо.

Бюлбюл докладва на султана, че Катерина е изчезнала. Дворцовата акушерка потвърждава новината, че Кьосем е бременна.

Дервиш уведомява Кьосем, че Катерина е изпратена в Стария дворец. Кьосем му казва, че нейният проблем е Сафие Султан.

Султанът отива при майка си. Пита я за Катерина Хатун. Хандан казва, че Катерина служи на Сафие.

Джанет има дългове към жена, която я снабдява с дрехи. Кьосем споделя с Джанет, че е бременна и чака да се роди принц. Джанет я предупреждава, че всички ще я урочасат.

Султанът упреква Кьосем, че е изпратила Катерина в Стария дворец. Припомня й, че неговата воля се изпълнява безпрекословно и тя трябва да приеме Катерина като негова наложница.

Дервиш показва на жена си писмо, в което е разкрита тайната ѝ.

Фахрие изпраща писмо на Мехмет Гирай. Казва му, че ако султанът разбере тайната й, ще се самоубие. Съветва любимия си да изчезне далече и да се покрие.

Една от наложниците съобщава в харема, че ще Кьосем е бременна. Принц Мустафа се разстройва.
Кьосем съобщава на Сафие, че е бременна.

Дервиш хваща агата, който трябва да предаде писмото на Мехмет Гирай.

Принц Мустафа съобщава на Ахмет, че Кьосем е бременна.

Дервиш дава на Кьосем признанието на Фахрие. Любимката на султана му обещава, че жена му няма да пострада, защото Кьосем воюва срещу Сафие…

Източник: Zajenata.bg