Начало ЗДРАВЕ Ето защо в миналото, когато някой мине покрай храст от бъз, му...

Ето защо в миналото, когато някой мине покрай храст от бъз, му свалял шапка – Сок бъз, лъжица мед и една съставка-Най-добрият лек

510
Сподели

Когато бях малка, по-голямата ми сестра често страдаше от настинки и беше болна за дълго време. Лекарите казваха, че има слаба имунна система, както и предписаха много различни лекарства. Това не помагаше. Но един ден всичко се промени …

Бяхме на посещение на братовчедка на баба ми. Тази жена, въпреки напредналата си възраст, е в страхотна форма и пълна с енергия. В допълнение, Нина Станиславова е известна със своята дълбока житейска мъдрост. Тя посъветва майка ми да приготви специална напитка от черен бъз .

Още след седмица на използване, сестра ми се възстанови от редовните настинки, а шест месеца по-късно, никой не можеше да повярва, че това момиче е болнаво дете!

Бъз сироп

В основата на напитката е сока от плодовете на черния бъз. Това растение убива всички вируси в организма и укрепва имунната система.

Още в древността към полезните свойства на бъза се насочва „бащата на медицината“ – лечителя и лекар Хипократ. След това, растението се смята за свещено, тъй като може да даде на хората здраве и дълголетие. При древните славяни, бъзът е бил на голяма почит. На някои места и до днес е останал обичаят да се сваля шапка, когато се минава покрай храст от бъз, в знак на почит към чудодейните му свойства.

Бъзът се използва в народната медицина за борба с много заболявания и в комбинация с мед и лимонов сок се пие за защити от вируси, бързо решаване на проблема с гадни настинки и  дава добро здраве и дълголетие.

Подготвили сме за вас рецепта с напитка от бъз за сезонни настинки и други болести. Всички заболявания вече се страхуват!

СЪСТАВКИ

450 мл сок от бъз
1 супена лъжица мед
4 супени лъжици лимонов сок

ПОДГОТОВКА

Изсипете бъз сок в тенджера и добавете лимоновия сок, като оставите да кипне.
След като кипне, варете напитката в продължение на 30 минути. След това го оставете да се охлади леко.
Добавете една супена лъжица мед, разбъркайте сиропа.
За най-добри резултати  трябва да се пие затоплен.

СЪВЕТ

Обърнете внимание! За приготвяне на сок от бъз трябва да се използват само узрели плодове. Неузрелите плодове съдържат силни киселини, опасни за човешкото здраве.

Трябва да се отбележи, че в природата има и червен бъз. Това растение е  отровно! Ето защо, на събирането трябва да бъдете внимателни да не се бъркат тези два вида.

Пийте сок от бъз – не само мощен инструмент за лечение на настинки. Антивирусните му свойства правят сиропа отличен съюзник в лечението на сърдечно-съдови заболявания, премахване на храносмилателни и кожни проблеми. Използването на сироп е гарантирано да ви накара да сте по-силни и по-устойчиви на всеки тест за здраве.

Опитайте се да приготвите тази чудо напитка у дома. Също така да споделите рецептата с приятели, те ще ви благодарят!

Източник: Zajenata.bg