Начало ВКУСНО Всеки път, когато правя кюфтета, им слагам по кубче лед. Звучи смахнато,...

Всеки път, когато правя кюфтета, им слагам по кубче лед. Звучи смахнато, но после обирам овациите на вечеря!

346
Сподели

Съгласете се, кюфтетата от магазина са доста подозрителен продукт. По външния им вид е трудно да се определи какво има вътре и кога са правени. Затова много домакини предпочитат да си мелят месо и да го овкусяват и оформят сами. Има няколко правила за готвене на ястия от кайма, благодарение на които те могат да се получат невероятно вкусни.

Тайните на вкуснийе ястия от мляно месо Най-лесният трик да се запази сочността на кюфтетата е да се използват ледени кубчета. Когато ги пържите или печете на скара, поставете в кюфтето малко парче лед – то ще ви помогне месото да остане сочно и вкусно. Някои готвачи поставят бучка масло върху плънката за мекота. Но в този случай кюфтетата ще се получат малко по-мазни. Въпреки, че и този метод е много добър.

готвене хамбургери снимка

Искате да се насладите на сочни шницели? В готовата говежда кайма добавете ситно натрошен лед, бързо омесете, оформете шницелите и веднага пуснете в тигана. На мястото, където ледът се разтопи, ще се появят празнини. Поради този факт шницелите ще бухнат и ще останат сочни.

Колко малко трябва, за да станат кюфтенцата божествени! Непременно опитайте!

 

Източник: За жената