Начало ВЕСТИ Любящ съпруг отказа да изключи животоподдържащите системи на жена си. Това което...

Любящ съпруг отказа да изключи животоподдържащите системи на жена си. Това което се случи по-късно ще стопли сърцето ви (СНИМКИ)

513
Сподели

Преди 6 години 42-годишната англичанката Беатрис Уей била покосена от сърдечен удар и изпаднала в кома. Лекарите препоръчали на съпруга й да изключи системите, поддържащи жизнените й функции, защото не вярвали, че нещо може да я спаси. Но Александър отказал и през миналата година на двамата им се родила дъщеря, съобщава „Дейли Мейл“.

Когато медиците заявили на Александър, че любимата му жена е безнадежден случай, той изпаднал в шок. Лекарите даже препоръчали на покрусения мъж да се съгласи да даде органите на Беатрис на други пациенти, нуждаещи се от донорство, но Александър не се съгласил на този вариант и поискал лечението на жена му да продължи.   „Аз бях разбит вътрешно и ядосан. Разбирах, че искат да прекратят живота на съпругата ми, без да имат предвид каквото и да е лечение.

Бях убеден, че на нея все още можеше да й се помогне“, споделя британецът.   След като получила специализирано лечение в отделението по неврохирургия, въпреки прогнозите, Беатрис започнала да се съживява и да се подобрява и след месец дошла в съзнание. А след девет месеца рехабилитация жената успяла да преодолее много от последиците на заболяването си. А каква била радостта на съпрузите, когато през юни миналата година Беатрис родила дъщеря им Розмари.

„Надяваме се, че нашия опит и преживяване ще дадат увереност и на други да продължат борбата за живот на неизлечимо болните“, заявяват двамата щастливи родители.  

 

 

Източник: Блиц