Начало КЛЮКАРНИК Послушайте мъдреца и ще срещнете любовта на живота си!

Послушайте мъдреца и ще срещнете любовта на живота си!

491

Всеки от нас понякога се намира в капана на един омагьосан кръг на ежедневието, проблемни отношения и задължения, така че за всеки е необходима малка мъдрост, за да възстанови живота си в правия път.

Един човек попитал един мъдрец: „Как да изляза от кръга на празното ежедневие, в което няма любов нито щастие?“

Мъдрият му отговорил: „От кръга можеш да излезеш само на това място, където се съединяват началото и края“.

Човекът дълбоко се замислил и тръгнал в търсене на мястото, където се сливат небето и земята, но хоризонтът винаги бил на равно разстояние. Уморен от всичко, седнал на брега на океана и мислел, че е дошъл края на света. Думите на мъдреца му отеквали в главата.

Дълго седял на брега наблюдавайки слънцето и облаците, а вечер луната и звездите и накрая видял своето минало и своето бъдеще да се сливат в настоящия момент и да оформят живота му.

Разбрал отговора. Няма място на света, където началото се слива с края, но всяко място в крайна сметка претопява в ново начало в определен момент.

Отново потърсил старецът, който го насочил към хоризонта, стремейки се да управлява времето и да разбере в кой момент може да се отърве от лошия късмет.

Човекът попитал мъдреца: „Сега знам къде се събират началото и края, какво трябва да направя?“

Мъдрецът отговорил: „Ако твоето минало е изпълнено със страдание, изчакай момент, когато слънцето на хоризонта започне да се изкачва и остави страданието зад гърба си.

Ако в миналото си бил роб на лошите навици, изчакай слънцето да започне да се изкачва и в следващите 3 дни прави само това, което искаш да правиш до края на живота.

Ако твоето минало е изпълнено с проблемни отношения, тогава питай някои нови хора и тръгни с тях в твоето бъдеще, а всички други остави зад себе си и не се връщай.

Ако в живота ти не е имало радост, тогава направи това, което би те направило щастлив, без значение колко е малко това нещо, ще се разпространи в бъдещето ти.

Ако в живота ти не е имало любов, в този момент с желание погледни в слънцето и ще срещнеш любовта на живота си „.

Човекът благодарил и тръгнал по пътя си. Никога вече не посетил мъдреца.

Вашите стари проблеми трябва да останат зад вас, а в себе си трябва да вземете само това, с което искате, за да имате пълноценно бъдеще.

Ако го направите, ще срещнете любовта на живота си.

 

Източник: За жената