Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Сафие организира дворцов преврат, но Кьосем конфискува тайното й...

Днес в Кьосем: Сафие организира дворцов преврат, но Кьосем конфискува тайното й богатство

588

Вижте какво ще се случи днес (2-ри август) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV. Джанет съобщава в харема, че Фахрие Султан е починала през нощта. Дилруба съобщава на майка си и на Сафие за кончината на принцесата. Старата Валиде изпада в отчаяние, виждайки ковчега с тялото на дъщеря си, донесен в Стария дворец. Пашите се събират в Дивана.

Чакат султана да дойде и коментират кой ще стане Велик Везир. Бюлбюл ага се грижи за Сафие. Султанът разпределя пашите за похода. Халиме обвинява Кьосем, че е накарала една майка да страда. Кьосем казва, че Фахрие си е заслужила наказанието. Сафие казва на внука си, че е трябвало нея да убият, а не принцесата. Султанът заявява, че леля му е предала собственото си семейство и е заплатила цената за това. Сафие пита Кьосем дали са квит, намерила ли е покой. Сафие предупреждава Кьосем да стои близо до сина си… Погребват Фахрие.

Шахин отпътува от страната. Брат му му помага. Бюлбюл получава писмо от Валиде. Докато го чете целия пребледнява. Докато двамата братя разговарят Зюлфикяр арестува Шахин. Мехмет казва на брат си, че го е предал. Отстраняват от длъжност Бюлбюл ага. Той се притеснява, че ще трябва да изостави Сафие. Султанката му казва, че трябва да отиде в двореца и да запали искрата на бунта. Мехмет Гирай се среща със султана. Ахмед му казва, че е помилвал живота на Шахин, но ако Мехмет наруши обещанието си, султанът ще погуби първо брат му.

Хандан вика Дервиш при нея. Моли го да пази господаря по време на похода срещу разбойниците. Бюлбюл се връща в двореца. Заяжда се с Джанет. Калфата го изпраща при Кьосем. Менекше е видяла Дериш и Валиде да говорят и съобщава на Халиме. Кьосем казва на Бюлбюл, че му дава последна възможност да избере с кой е. Тя иска той да не е срещу нея, защото няма да се смили над него. Сафие казва на верните ѝ паши, че моментът за дворцовия преврат е настъпил, а тя сама ще раздаде премията за възкачване на престола. Кьосем се страхува, защото Ахмед заминава на поход. Един от верните на Сафие аги се свързва с Бюлбюл. Агата му дава пари, за да продължи да служи на Сафие.

Халиме инсценира, че принцът е болен. Султанът отива при него. Халиме моли господаря да не взима сина ѝ на поход. Сафие казва на пашите, че скоро империята ще се управлява от султан Мехмет. Тя е уверена, че Ахмед няма да се върне от похода. Хандан съветва султана да вземе принца със себе си. Той отказва и я моли като Валиде да вземе съответните мерки. Бюлбюл отива при Халиме. Менекше го води на тайното място за подслушване. Кьсем все още не може да се сбогува с любимия си. Султанът ѝ праща послание да се грижи за принцовете, защото тя е пазителката на неговата династия и тръгва на поход. Дженет разкрива дупката от където другите подслушват. Двете със султанката отиват в стаята и откриват тайното място.

Кьосем иска те да послушват и да научават това, което им трябва. Бюлбюл обяснява на Халиме какво трябва да прави, докато тече преврата и синът ѝ се възкачи на трона. Насух паша се среща с хората на Сафие, за да подготвят клопка на султана. Кьосем прави клопка на Бюлбюл. Халиме се страхува дали да подкрепи плановете на Сафие. Решава да се скрие докато премине бурята. Бюлюл докладва на Сафие, че хазната ѝ е разкрита. Тя се разпорежда хората на агата да пренесат златото от тайната стая. Кьосем и Зюлфикяр започват да следят Бюлбюл ага.

Хандан пита защо Кьосем е излязла от двореца без разрешение. Махфирузе води своя син да се види с баба му, но Хандан я пита коя е тя за да поема самоинициатива. Махфирузе отново се оплаква на Валиде от Кьосем. Бюлбюл отваря тайната стая и започва да събира златото. Зюлфикяр влиза със стражата и го арестува. Помощникът конфискува златото. Кьосем изпраща Бюлбюл да съобщи на Сафие, че присвоила богатството ѝ за Държавната хазна…

 

Източник: За жената