Начало ЗДРАВЕ Забелязах израстъците на клепачите й и това беше сериозна причина за безпокойство

Забелязах израстъците на клепачите й и това беше сериозна причина за безпокойство

688
Сподели

Забелязали ли сте такива израстъци на клепачите? Ако са настъпили промени там, както в нашия случай, образувания по клепачите, тогава има логично обяснение и сега ще споделим причината . Това се дължи основно на нарушения на определени функции в нашето тяло. Това не е козметичен проблем. Ето защо:

Жълтеникави образувания по клепачите! Аз си мислех, че това е само козметичен проблем, който трябва да се отстрани от лекар. Оказа се, че е много, много по-лошо …

Ако видите тези плаки по кожата на възрастен, или имате такива близки, трябва да се действа незабавно! Потърсете медицинска помощ, необходимо е не само да поиска отстраняването на дефекта.

Какво е ксантелазма ?

Така се нарича – ксантелазма … На пръв поглед, това са безобидни подутини, те са бледи и не много забележими. Но дори и да са, проследяването им  трябва да се следи от лекар.

Ксантелазма  може да означава, атеросклероза и сериозни сърдечни проблеми като коронарна болест на сърцето  . Диабет, хипертензия, затлъстяване, заболяване на черния дроб – чести спътници ксантелазма.

Основната причина за тези неприятни образувания по очите е нарушение на липидния метаболизъм в организма , причинено от нездравословен начин на хранене, изобилие от животински мазнини в храната, повишена кръвна захар.

Каквато и да е причината, премахването на ксантелазма във всеки случай, не може да се премахва от вас самите, или да третирате проблема с народни средства за защита! За такава деликатна процедура трябва да се доверите на лекар.

Сами по себе си мастните плаки не са опасни, но те насочват към сериозни смущения в организма и показват здравословното състояние. Обръщайки внимание, можете да предотвратите сърдечен удар и други смъртоносни болести!

Премахването на ксантелазма  включва няколко метода, в това числа хирургична намеса, както и с помощта на електрокаутеризация или лазер. Самата процедура не е толкова ужасна,  но не се страхувайте! Най-важното нещо в такава ситуация, е да вземете мерки за здравето си, първо като си направите пълна кръвна картина, за да се провери, дали е с тялото ви нещо не е в ред.

Най-добре е да се регулира количеството на мазнините, които се консумират, така че да не се изправяте след това пред неприятни заболявания .  Балансираната диета е най-голямото добро за тялото!

Не бъдете мързеливи и не отлагайте посещението при лекар! Особено, ако наблюдавате възникването на такъв дефект върху кожата в по-напреднала възраст. Това означава, че трябва да преразгледате начина ви на живот и ежедневната диета.

 

Източник: За жената