Начало ЗА ДОМА Поне едно от тези 7 растения трябва да имате в дома си,...

Поне едно от тези 7 растения трябва да имате в дома си, ако желаете да цари спокойствие и да имате много пари

643
Сподели

Тези: 7 растения привличат положителната енергия и изгонвата всички лошо от дома ви

 

Домът е отражение на духа и тялото на човека. Според експерти в тази област, някои растения насърчават позитивната енергия и осигуряват усещане за ежедневно благополучие, много повече от останалите.

 

С тяхното поставяне в дома, не само ще намалите негативната енергия, но и ще привлечете мощна сила, която ще направи вашето ежедневие далеч по-приятно.

 

Розмарин

Розмаринът привлича любовта и насърчава страстта.

Създава вътрешен мир, като същевременно подпомага възстановяването, стимулира паметта и подобрява настроението. Освен използването на пресен розмарин в домакинството, се препоръчва и поставянето му в някои части на къщата или апартамента. По този начин ще се засили лоялността на тези, които ви заобикалят.

 

Бамбук

Бамбукът символизира добър късмет и просперитет, а като билка е бил използван преди хиляди години в Азия. Поставете бамбук в ъглите на стаята, където е намалена видимостта, далеч от преки слънчеви лъчи. Бамбуковото дърво се съхранява в стъклен съд с около един сантиметър дестилирана или пречистена вода.

 

Мента

Ментата е растението на благоденствието. Смята се, че хората, които го притежават, привличат икономически просперитет в живота си. В същото време, ментата подобрява комуникацията в дома.

 

Лавандула

Лавандулата може да “изгони” депресията и да помогне за контрола на емоциите. Напръскайте възглавницата с аромат на лавандула, за да си осигурите здрав сън. Тази билка привлича щастието и хармонията в дома, осигурявайки мир, плодородие, преданост и вярност в отношенията.

 

Орхидея

Орхидеята привлича положителната енергия, като същевременно коригира съществуващата енергия в дома. Сред орхидеите има широка гама от цветове и форми. Притежават много сладък и приятен аромат, който подобрява настроението. Орхидеите отделят кислород и пречистват въздуха през нощта, така че спалнята е идеалното място за тях.

 

Жасмин

Жасминът допринася за финансова стабилност и любов. В същото време, маслото от жасмин е известно и като един от най-мощните афродизиаци. Препоръчително е да се съхранява в спалнята или в помещения, където любовните двойки прекарват голяма част от времето си. По този начин ще привлечете положителната енергия, която укрепва връзката и изгражда романтиката.

 

Алое вера

Наричат това растение кралицата на лековитите билки. За него се смята, че е най-мощната билка за борба с лошите вибрации. Известно е и с привличането на положителна енергия, където и да се намира в дома. Много хора вярват, че алоето е най-активно докато расте и че в този период на развитие привлича само положителна енергия.

 

Източник: За жената