Начало ВЕСТИ Ето 74-годишният дядо, който взе пистолета на самоубилия се бизнесмен, Данаил Божилов

Ето 74-годишният дядо, който взе пистолета на самоубилия се бизнесмен, Данаил Божилов

583
Сподели

74-годишният Симеон Стоев, който на 26 юли в парк „Лаута” в Пловдив взе пистолета на самоубилия се бизнесмен Данаил Божилов с прякор Мечката, се съмнява в официалната версия на разследващите.

Бай Симо е вече в дома си в пловдивския район „Тракия”, където трябва да изтърпява наложената му от съда мярка „домашен арест”. Според него самоубийците не гледат оръжието, докато го насочват към себе си.  „Аз съм бивш военен, боравил съм с оръжия.

Никой самоубиец не гледа пистолета си, когато се застрелва.

А го насочва в главата или в устата. Не знам защо го е направил. Говорят се разни работи.

Едни викат за пари, други за някакви любовни истории. Не знам, отиде си човекът”, вдига рамене възрастният човек. На 26 юли сутринта бай Симо разхождал двете си кучета в парк „Лаута”, когато към 9,30 часа сутринта на 26 юли чул изстрел от съседната алея в парка. Догото на самоубиеца лаело непрекъснато и един от хората в парка му оставил вода. Дядото пипнал по врата Мечката, но не доловил пулс. Видял пистолета, който бил на около 50-60 см от трупа. Навел се и го прибрал в задния си джоб, разказва от коридора пред асансьора до апартамента си възрастният човек.

„Божилов беше проснат на земята по гръб. Интересно, че никаква кръв не забелязахме. Беше с връхна дреха. Дойдоха лекар и полицаи. Вдигнаха блузата и видяха дупка от куршум. Аз стоях там, взех пистолета и го скрих в джоба, за да не го намерят наркомани и да се избият. Там и свърталище”, се оправдава той.

За другото си незаконно оръжие пък обяснява, че е стар развален немски пистолет, който открил преди около 8 години в някаква нива. Оръжието било сложено в плик и бай Симо го взел. За цигарите на мъртвеца възрастният човек отрича да ги е взимал. „Не съм ги взимал, аз не пуша”, казва той, цитиран от „Монитор“.

Според разследващите бившият граничар страда от вещомания – прибира в дома си всичко, което му хареса. На 4 август той бе пуснат от районния съд в Пловдив под „домашен арест”, заради влошеното си здравословно състояние – три стента на сърцето, алцхаймер и паркинсон. Мястото пък на самоубийството в парк „Лаута” продължава да бъде оградено с жълта полицейска лента. Хора, които редовно разхождат кучетата си там, коментират, че случилото се е „голям филм”.