Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Кьосем спасява принц Мустафа от смърт, отвеждат Сафие с...

Днес в Кьосем: Кьосем спасява принц Мустафа от смърт, отвеждат Сафие с лодка навътре в морето

569
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (7-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Халиме вика при нея Кьосем, защото са отвели принц Мустафа.

Хандан се интересува кой се грижи за принц Осман. Хаджи ага ѝ съобщава, че Кьосем вече го е дала на дойката и детето е нахранено.

Освен това се оплаква на Валиде, че Кьосем е разговаряла с Мурат паша.

Дервиш е станал от леглото. Казва на господаря, че вече е готов да участва в управлението на държавата.

Халиме казва, че е жертва на Сафие, която е отнела детето ѝ. Кьосем ѝ отговаря, че не ѝ вярва. Халиме моли любимката да помогне на детето ѝ. Дилруба също я моли. Кьосем отговаря, че момичето е предало брат си.

Султанът споделя с Дервиш, че враговете постоянно се възползват от милостта му и затова нападат него и семейството му.

Кьосем отива при принц Мустафа. Той ѝ казва, че е сърдит на всички, защото са го разделили от майка му. Кьосем му дава подаръците на другите двама принцове и го моли да ги пази.

Хандан се радва на внуците си в покоите на Кьосем. Валиде се интересува защо Кьосем е говорила с Мурат паша. Халиме заповядва да заведат принц Осман в покоите ѝ, защото тя трябва да се грижи за него.

Дервиш съобщава на Зюлфикяр присъдата, която е издал господарят за Сафие и Мустафа.

Султанът се разпорежда принц Осман да остне при Кьосем. Разказва на любимката си, че е очарован от това, което е видял предната нощ. Кьосем моли султана да бъде милостив към брат си. Ахмед я пита кое боли повече – болката за брата или за детето.

Кьосем посещава Сафие в килията й. Съобщава ѝ, че не се предава лесно. Двете са еднакви и затова не могат да са приятелки. Сафие се съгласява, че двете са в повече за този свят. Сафие няма какво да губи. Кьосем иска да получи пръстена на Хюрем.

Палачите отиват да вземат принц Мустафа. Халиме предчувства, че нещо става с детето ѝ. Става от леглото с надеждата, че ще може да отиде при него.

Палачите не откриват Мустафа в покоите му. Султанът е отчаян, очаквайки съобщението за изпълнение на присъдата. Палачите търсят навсякъде, но не откриват детето.

В тъмницата агите приготвят Сафие да си получи наказанието. Тя казва на Бюлбюл да не се бунтува, защото тя е доволна от живота си. Агата иска прошка от нея. Султанката му я дава.

Хаджи ага се възмущава, че принцът го няма. Мустафа бяга по коридора. Хаджи ага съобщава на султана, че принцът е избягал.
Мустафа иска да излезе в градината. Кьосем му помага.

Султанът търси брат си.

Кьосем се опитва да разбере защо Мустафа е избягъл. Султанът ги вижда заедно. Мустафа обяснява на султанката, че е искал да се погрижи за една ранена птица.

Ахмед си спомня клетвата, която е дал пред покойния си брат. Смилява се, виждайки невинността в очите на принца и го прегръща. Обещава му, че никога няма да го пожертва.

Зюлфикяр е натоварен да изпълни присъдата на Сафие. Султанката го пита какъв ще е краят ѝ. Помощникът отговаря, че тя е предател и ще бъде наказана като такъв.

Мустафа отива при майка си.

Султанът е избрал принца, защото е видял, че е невинен. Тръгнал е към една ранена птичка.
Кьосем описва каква е била птицата и допуска, че Мустафа е сънувал. Това видение е послание от Бог, което казва на Ахмед да не жертва брат си.

Научавайки за съня на Мустафа, Халиме също разбира божественото послание.

Хандан държи сметка на Ахмед, защо е отменил присъдата. Султанът казва на майка си, че въпросът е приключил. Хандан научава, че има нова издадена присъда за брат му.

Зюлфикяр отвежда Сафие с лодка навътре в морето.

Дервиш паша вика Кьосем при него. Показва ѝ лодката на Сафие, чийто живот ще приключи в Девичата кула на средата на Босфора.
Агите свалят бижутата и короната на Сафие, както и пръстенът, който е бил на Хюрем Султан.

Дервиш паша казва, че винаги е бил лоялен към господаря. Предупреждава Кьосем, че ако е решила да заеме мястото на Сафие, той й показва какво я очаква.

Хандан съобщава на Халиме, че султанът е решил никоя от тях да не вижда принц Мустафа…