Начало ЗА ДОМА Захласнаха се по витражите вкъщи – разкош! Да им кажа ли? Толкова...

Захласнаха се по витражите вкъщи – разкош! Да им кажа ли? Толкова е просто и почти без пари, а домът се превръща в дворец!

915
Сподели

Стъклописите (или витражи) – прекрасно  произведение на изкуството  още от древни времена. Дори и днес те се радват на голямо търсене. Въпреки това, малките цветни стъкълца, заварени по специален метод, са лукс дори за сравнително заможни хора.

 

витражно фолио

 

Днес тази скъпа екстра за щастие може да бъде заменена с далеч по-евтините си полимерни събратя, абсолютно визуално неразличими от оригинала.  Витражното фолио,  например. То визуално не предизвика съмнение за автентичността на витража, а в действителност е само имитация.

витражно фолио

Днес сме ви приготвили няколко идеи за това, как да използвате  витражното фолио  за прозорци така, че да промените интериора и да превърнете дома си в дворец!

Витражно фолио за прозорци

Прозрачното  витражно фолио за прозорци  трябва да бъде залепено на обезмаслено и чисто стъкло. Най-добре почистете стъклото с изопропилов алкохол. Не е необходимо да използвате агресивни почистващи разтворители, тъй като техните пари могат да навредят на фолиото: да размекнат лепилото и да предизвикат образуването на бели петна.

витражно фолио

След това отстранете защитния слой хартия от фолиото и внимателно го залепете към стъклото. След това използвайте суха кърпа, за да изгладите мехурчетата и да изкарате излишния въздух. После фолиото трябва да се  подсуши . Целият процес на залепване трябва да се извърши с необходимото внимание.

ИДЕИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ С ВИТРАЖНО ФОЛИО: За  банята  е просто перфектно! Так даже няма да са ви нужни завеси.витражно фолиоголеми витражиДетската стая ще блесне по нов начин.витраж стикериСпалня с  цветни стъклени прозорци  се превръща в място за почивка на царски особи.оцветени стъклени прозорци в спалнятаКогато се вгледате в тази врата, ви се струва, че сте попаднали в приказка …витражно фолиоТаванът с витражи изглежда фантастично!витражно фолиовитражно фолиоМожете да използвате фолиото за декорация на всякакви стъклени повърхности.витражно фолиовитражно фолиоКолко е красиво …витражно фолиовитражно фолио

Витражното фолио освен естетичния си вид, дава и безопасност, защото подсилва стъклото. Ако стъклената основа случайно се разбие, острите  фрагменти ще останат на място .

 

Източник: За жената