Начало ВКУСНО Свършиха бурканите, а имах цяло чувалче корнишони! Набързо импровизирах: за 10 минути...

Свършиха бурканите, а имах цяло чувалче корнишони! Набързо импровизирах: за 10 минути бяха готови, а ги унищожихме за седмица!

327
Сподели

Краставичките, мариновани в бутилки  за питейна вода, по нищо не отстъпват на тези от буркана или качето. Стават апетитни и хрупкави , идеалното мезенце за ракийка или допълнение към зимната салатка.

 

Приготвят се супер бързо: съставките в рецептата са предназначени за бутилка от 6 литра, но можете да направите толкова, колкото краставички имате. Съставки:

 

4 кг краставици / корнишони

200 гр. сол

2 бр. листа от хрян

6 бр. черешови листа

6 бр. листа от касис

6 скилидки чесън

3 цвята копър

Приготвяне: Измийте краставичките, оставете ги във водата.кисели краставички рецепта Сложете на дъното на бутилката измитите листа и подправки, с изключение на солта и един лист хрян – заделете ги за по-късно.кисели краставички в бутилка Напълнете краставиците плътно в бутилка.кисели краставички в бутилка рецепта Изсипете отгоре солта.кисели краставички мариновани Напълнете с вода и добавете последния лист от хрян.кисели краставички със сол Разклатете добре и оставете да отлежават в мазето или на друго хладно място.

 

Източник: За жената