Начало ВЕСТИ Жена получи опасна инфекция от обикновен аксесоар за коса!

Жена получи опасна инфекция от обикновен аксесоар за коса!

308

Жена от Кентъки, САЩ развила живото застрашаваща инфекция на китката си, след като използвала обикновен продукт за коса, който всички доста често използваме. Одри Коп се преместила в новия си дом, когато за пръв път забелязала странна подутина на китката си.

 

Когато започнала да нараства, отишла при лекар, за да я прегледа.

 

Докторът на Одри й предписал антибиотици, но подутината продължавала да се влошава. Накрая се наложило Одри да претърпи операция.

Тя разказва: „Казаха, че се нуждая от операция и благодаря на Бога, че го хванаха навреме, или можех да имам сепсис.“

Бактериите от ластика за косата, които Одри държал на китката си, се озовали в порите и космените фоликули и това причинява тежка инфекция. Д-р Амит Гупта, който извършил операцията на Одри разказва „Тя имаше голям абсцес на китката си, така че аз основно направих разрез и дренирах раната докрай“, каза той.

Одри е шокирана от причината за инфекцията. – Първоначално не съм предполагала и дори не повярвах – каза тя. – Мислех, че това е ухапване от паяк или нещо друго, а не от носенето на ластика за коса.

Одри каза, че вече никога няма да носи ластика на китката си. „Бъдете внимателни, защото това само изглежда безобидно, но може да причини проблеми с кожата и инфекция“, каза тя. Последиците от носенето на ластика на китката може да бъдат още по-страшни./За жената