Начало ЗДРАВЕ Краката така ме боляха вечер като се прибирах от работа, че не...

Краката така ме боляха вечер като се прибирах от работа, че не се траеше, но започнах да прилагам това и сега нямам тези проблеми

275

От болката и умората в краката няма да остане и следа! Краката са доста важни за живота ни. Често обаче забравяме да се грижим за тяхното здраве, а допринасят за здравето на различни части на тялото.

 

Ако стоите или ходите неправилно, това може да предизвика или да усложни болките в коляното, гърба и врата.

 

Вижте как да се отървете от болката в краката и да облекчите болките в гърба, да премахнете умората и да подобрите кръвообращението с помощта на тези прости, но ефективни съвети:

 

6 упражнения, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре:

1) Загрейте краката и стигнете пръстите си.

Изправете се и леко сгънете коленете си.

След това се наведете към пръстите си към пода, останете в тази позиция в продължение на 3 секунди. Направете 10 повторения. Препоръчително е да правите това упражнение 3 пъти на ден, за да подобрите кръвообращението на краката и ходилата.

 

2) Движете пръстите в продължение на 20 секунди.

Това упражнение ще ви помогне да укрепите мускулите на краката, както и сухожилията. След като приключите с това упражнение, си починете в продължение на 15 секунди и повторете упражнението още 5 пъти.

 

3) Ако имате скованост в глезена, болки в гърба, бедрата и коленете се препоръчва да правите това упражнение:

Легнете на пода и вдигнете единия си крак над главата, така че да можете да стигате с ръце глезена си. Сега направете кръгово движение на стъпалото по часовниковата стрелка 10 пъти. Сменете краката и направете 3 серии за всеки крак.

 

4) Докато стоите, поставете краката си на ширината на раменете, свийте леко коленете си под ъгъл от 45 градуса спрямо пода. Повдигнете пети и останете в това положение в продължение на 20 секунди. Върнете се в изходна позиция, отпуснете се и повторете още два пъти това движение.

 

5) Дръжте молив с пръстите на крака си. Вземете молив от пода с помощта на пръстите на крака и повдигнете нагоре. Задръжте в тази позиция за 10 секунди и отпуснете. Правете това 5 пъти с всеки крак.

 

6) Движете топка за тенис. В седнало или изправено положение, както ви е удобно, сложете крака си върху топката и я движете в различни посоки в продължение на минимум 5-7 минути. Това упражнение масажира и облекчава болките в ходилата, гърба и подобрява кръвообращението.

Всички упражнения са много прости и много ефективни, ще почувствате резултатите още след първата сесия!

 

Източник: За жената