Начало ЗА ДОМА Мислех, че борбата е обречена – беше плъзнал по цялата баня! Да...

Мислех, че борбата е обречена – беше плъзнал по цялата баня! Да я видите сега: и последното петънце избяга, щом пръснах с шишенцето!

518
Сподели

Банята – мястото, където почистваме тялото си, а заедно с него и мислите си. Така че чистотата и свежестта в него е първото нещо, за което да се погрижим.

Но без значение колко ни се иска да блести от чистота, в крайна сметка в най-усамотените кътчета на банята почти винаги се събира  ужасен мухъл , особено във фугите между плочките .

 

Отстраняване на мухъл и плесен

На рафтовете можете да намерите много различни почистващи мухъла препарати , но съставът им често не е добър: те вредят на кожата и имат мирис, който направо разяжда очите. Ето защо днес ще споделим с вас една рецепта за домашен препарат , който перфектно  почиства банята и ваната  от мръсотията и бактериите, и не вреди на здравето .

Отстраняване на мухъл и плесен

Отстраняване на мухъл и плесен от банята

СЪСТАВ:

2 ч.л. етерично масло от  чаено дърво

2 чаши вода

1 ч.л. спирт

ПРИГОТВЯНЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ:

Изсипете в спрей-бутилка всички съставки и разклатете добре. Напръскайте със средството проблемните области и оставете да подейства за 10 минути. След това измийте хубаво всичко, както обикновено.

Отстраняване на мухъл и плесен

Маслото от чаено дърво има силни дезинфекционни свойства , а спиртът помага то да се разтвори и да убива бактериите. Препаратът оставя зад себе си лека миризма, която бързо изчезва.

Като средство срещу плесен  може да използвате и оцет, но всички знаем, че миризмата му ще остане във въздуха по-дълго време.

Отстраняване на мухъл и плесен

Ще се изненадате, когато видите колко мощно е това средство за справяне с мухъла . Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

 

Източник: За жената