Начало ВКУСНО 3 съставки, 5 минути и имате 1 кило домашен сладолед без консерванти...

3 съставки, 5 минути и имате 1 кило домашен сладолед без консерванти и химии, фасулска работа даже за децата

692

Ако се пробвате да използвате единствено естествени и висококачествени продукти, най-вероятно няма да си купите сладолед от магазина. Ето защо, ние ви предлагаме да отделите само 5 минути от времето си, за да си приготвите този домашен сладолед от натурални съставки.

 

Трудно е да си представите лятото без сладолед! Но не забравяйте следното – да бъдете сигурни в състава му е доста трудно, така че трябва да помислите за алтернатива.

 

Най-лесният вариант е да си го приготвите сами, което не е толкова трудно, колкото изглежда!

 

Ще ви трябват: 1 една консерва кондензирано мляко 800 грама сметана с 33% масленост 2 супени лъжици какао

Приготвяне: Разбъркайте какаото и кондензираното мляко, добавете сметаната и разбийте добре. Оставете да замръзне получената въздушна маса. Просто, нали? Имайте предвид, че се получава около 1 кг сладолед. Ако желаете по-малко количество, намалете кондензираното мляко. Разбира се, не забравяйте да добавите всякакви видове ядки, плодови резенчета и така нататък. Основното нещо е да знаете главната рецепта и да я допълвате с разнообразие от любими аромати на вкус. Аз лично предпочитам сладоледът да бъде ванилов, а децата ми предпочитат да бъде с шоколад. Така че аз приготвям няколко вида наведнъж, за да угодя на всички, а и без това е толкова просто и бързо.

 

Източник: За жената